Algomin lanserar produkter med fokus på naturligt och miljövänligt

Allt fler konsumenter intresserar sig för produkter som produceras nära och vad kan vara mer nära än den egna trädgården eller balkongodlingen? På livsmedelsområdet handlar diskussionerna just nu mycket om naturligt och äkta. Det är extra roligt eftersom det är en av grundtankarna i all vår produktutveckling. Vi satsar allt mer på att utveckla produkter som gör det enklare för konsumenten att odla och sköta sin trädgård och gräsmatta på ett miljövänligt och naturligt sätt, säger Jonas Kjellberg VD för Algomin AB.

Inför säsong 2010 lanserar Algomin AB tre nya produkter som genom sin speciella sammansättning på ett naturligt och enkelt sätt ska hjälpa konsumenter att få ut mesta möjliga glädje av sina trädgårdar. Basen i de nya produkterna är precis som i Algomins övriga gödsel och jordförbättringsmedel, havskalk. Denna havskalk har en speciell förmåga att ta upp näringsämnen som finns i havet och har lakats ur marken, helt enkelt en form av naturens egen återvinning.

Algomin Start är den första produkten på marknaden som är speciellt utvecklad för nyplantering av växter. Den innehåller exakt de näringsämnen som behövs för att växter ska etablera sig väl och utveckla ett större och tåligare rotsystem. Det i sin tur ger en växt som klarar vädrets svängningar och bättre står emot angrepp från ohyra och svamp.

Den andra nyheten, Algomin Grund, är ett jordförbättringsmedel som hjälper till att få rätt struktur på jorden genom att öka den biologiska nedbrytningen. Det gör att maskar och mikroorganismer trivs. Algomin Grund tillför inte bara 30 mikronäringsämnen utan höjer också pH-värdet på ett effektivare sätt än vad kalk gör.

Den tredje nyheten, Algomin Professional Garden, är ett miljövänligt trädgårdsgödsel berikat med kväve som ger växterna den extra skjuts som behövs för att ge en riklig blomning och grönska.

Jankov

Fråga Jankov

Skicka din fråga till vår expert