Algomin Mossa leder i Råd & Röns test!

Den kommersiellt oberoende tidningen Råd & Rön håller på att genomföra ett omfattande test av mossbekämpningsmedel , bland annat av Algomin Mossa, och efter ungefär halva testtiden (7 månader) är det de gräsytor som behandlats med Algomin Mossa som visat bäst resultat! Där Algomin Mossa använts kunde man fortfarande den 7:e månaden se en förbättring av gräsmattans utseende, medan effekten hos de flesta andra medlen då hade avtagit helt eller delvis.

 

 

”På de behandlade ytorna har mossan minskat, men gräset har inte vuxit så mycket som vi hoppades, utom på den som behandlats med Algomin Mossa. Där har andelen gräs ökat med 20 procent, till drygt 70.”

 

Råd & Rön kommer fortsätta testa gräsytorna med de olika mossbekämpningsmedlen under våren och sommaren, och i september kommer det presenteras vilket av dem som blir testvinnare i slutändan.

Algomin Mossa innehåller inte järnsulfat. Efter många år i gräsmattebranchen är vi på Algomin övertygade om att järnsulfat fungerar endast genom att ta död på mossan på kort sikt. På lång sikt försurar järnsulfat jorden i din trädgård. Och mossa trivs just i sur jord. Därför riskerar man att på lång sikt faktiskt ge mossan bättre förutsättningar att trivas och ta över när man använder järnsulfat. Algomin Mossa innehåller enbart naturlig gödning till gräset samt en viss mängd svavel som hjälper till att torka ut mossan. Vi är övertygade om att detta är den enda hållbara metoden för att få mindre mossa i gräsmattan!

 

Mer om mossbekämpning med Algomin hittar du här!

2 responses to “Algomin Mossa leder i Råd & Röns test!

 1. Hej
  Körde algomin mossa för tre veckor sedan på de områden där det fanns mest mossa och algomin gräsgödsel där mossan var mindre.
  På området med mycket mossa har den nu blvit torkat och blivit brun. Stödsådde även lite där samtidigt men har inte fått igång ngn gräsväxt. Tar det längre tid eller är jag lite för ivrig.
  På delar av ytan där jag körde gödsel har en del av gräset inte tagit sig. Är jag för ivrig igen eller gjorde jag något fel?

  1. Hej!
   Du har säkert inte gjort fel. Det har varit en svårt försommar med torka och dessförinnan väldigt mycket snö och regn. Jag undrar om det finns någon fukt i jorden. Om ställena där gräset inte tagit sig är stora eller om det är småplättar här och där har betydelse för svaret. Jag tror nog att Du är lite ivrig och kanske lite otålig!?
   Hoppas att Du blir nöjd med gräset när förhållandena blivit normala!
   Hälsningar
   Jankov

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jankov

Fråga Jankov

Skicka din fråga till vår expert