Hoppa över innehåll

Chatta med vår expert om trädgård och odling!

Tisdagen den 12 maj kommer vi prova på något nytt, då öppnar vi nämligen upp en live chatt på vår Facebook-sida där vem som helst kan få ställa frågor om trädgård och odling till vår expert Yenny Malekani – och få svar direkt! Är du nybörjare och vet inte var du ska börja? Är du erfaren trädgårdsnörd men fått käppar i hjulet på något sätt? Ställ dina frågor till Yenny, så ska hon göra sitt bästa för att reda ut begreppen och hitta lösningar på era problem!

Så här beskriver Yenny sig själv:

”Jag har alltid älskat att stoppa händerna i jorden så länge jag kan minnas. Jag kommer ihåg när jag var liten och stolt som en tupp visade upp min paprikaplanta, som jag drivit upp helt på egen hand, från ett frö jag roffat åt mig i köket.

Den där tillfredsställande känslan att se saker växa och frodas har jag förmodligen fått i generna. Både min morfar och min mamma delar min passion och de bästa dagarna var då när jag fick hänga med dem i trädgården.

Idag är jag 37 år gammal och lyckligt lottad med en egen trädgård där jag och min familj kan husera fritt och införliva våra drömmar. Högst upp på vår önskelista just nu står höns! I vår trädgård trängs allt från japanska lönnar till krikon, perenner, äppelträd, örter, smultron och rabarber. De två senare uppskattas lite extra mycket av min man och våra två barn. Något som däremot inte är välkommet i vår trädgård är konstgödsel och bekämpningsmedel! Nä, här lassas det hästskit och kompost, nässelvatten bryggs och såpvatten sprutas. Men tänk, det växer så det knakar ändå, och naturligt gott blir det!”

Så passa på att surfa in på vår Facebook tisdagen den 12: maj kl 20-21, och ställ frågor till Yenny!

Sök