Hoppa över innehåll

Dubbel gödsling för trippelt resultat!

Enklaste sättet att få kvarterets grönaste gräsmatta – hela sommaren? Gödsla TVÅ gånger! I denna artikel berättar vi hur lätt det är att få mångdubbelt bättre resultat, bara genom att gödsla gräset en extra gång vid midsommar!

Gödsla två gånger!

Det finns ett superenkelt knep som får din gräsmatta att hålla sig frisk, tät och frodigt grön hela sommaren: gödsla den mer än en gång! Många ger sin gräsmatta en giva gödning på våren och nöjer sig med det. Mattan mår kanonbra drygt en månad, men orkar inte riktigt hela vägen fram utan gulnar, torkar och tappar lystern fram på sensommaren. Då riskerar också mossan att vinna mark. Att gödsla gräsmattan minst en gång till under sommaren gör hela skillnaden. Resultatet blir bättre än dubbelt så bra!

En omgång på våren – nästa till midsommar

Ge gräset en omgång Algomin Grönare Gräsmatta när det vaknar på våren. Då får gräsmattan sin frukost för året och kommer igång att växa med väldig fart tack vare de många näringsämnena i gödningen. Men efter 6-8 veckor är mycket av näringen förbrukad, och gräsmattan börjar bli hungrig igen. Dags att ge den lunch! Runt midsommar brukar bli lagom att ge en andra omgång Algomin Grönare Gräsmatta. Nu håller sig mattan grönskande och frisk ända in i mål, och klarar sig dessutom bättre över vintern.

Om jag har mycket mossa?

Tack vare att du gödslar gräsmattan två gånger istället för en gång ger du gräset den näring och kraft det behöver för att konkurrera ut mossan. En gräsmatta som har slut på näring orkar inte hålla stånd mot mossan. Att ge en extra giva Algomin Grönare Gräsmatta vid midsommar kan vara allt du behöver göra för att vinna kriget mot mossan! För riktiga problemområden med stora mossproblem rekommenderar vi vår produkt Algomin Mindre Mossig Gräsmatta som förutom att vara en näringsrik gödning till gräsmattan också torkar ut och hämmar mossan. Läs mer om varför det blir mossa, och hur man kan jobba förebyggande.

Sök