Hoppa över innehåll

En enda anledning att odla grönkål

Du behöver bara en enda anledning till varför du ska odla grönkål i år och det är för att då kan du freestyla grönkålspesto hela nästa vinter!

Att freestyla är ju att just klara sig utan recept men på ett ungefär kan du göra såhär:

  • 2 rejäla nävar med fryst eller färsk grönkål
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl olivolja
  • en näve valfria nötter
  • en halv näve valfri riven ost
  • salt
  • peppar

 

Mixa allting till önskad konsistens och tillsätt mer olja, salt och peppar om det behövs.

Enkelt och gott!

När vi plockar vår egenodlade grönkål rensar vi den genom att ta bort stammen på alla blad då den är stabbig i smaken. Vi river de grönkålsbitar vi ska spara i mindre. bitar och sköljer noga. Därefter låter vi kålen torka tills den är helt torr och sedan fryser vi in den i påsar och tar upp efter behov. Om du fryser kålen när den är torr är den mycket enklare att hantera i frysen sen.

 

Sök