Hoppa över innehåll

Förebygga ogräs i gräsmattan – ett nytt sätt att tänka!

Nyckeln till att få en gräsmatta fri från ogräs och mossa är att se till att gräset alltid har tillgång till näring, och att klippa gräset ofta. Gräset mår bra av att klippas medan ogräset tröttas ut. När du gödslar gräsmattan flera gånger under säsongen ger du gräset kraften att växa sig tätt, starkt och friskt och konkurrera ut mossa och ogräs. Med detta i åtanke presenterar Algomin AB nu en helt ny och unik produkt – Algomin Ogräs – som angriper problemet med mossa  i gräsmattan på ett nytt och annorlunda sätt. Algomin Ogräs är en kraftfull naturlig gödsel till gräsmattan som dessutom innehåller ett speciellt vegetabiliskt kväve. När detta kväve bryts ner förbrukar den processen viktiga byggstenar som frön behöver i groddstadiet.

Effekten blir att ogräsfrön i gräsmattan inte har samma möjlighet att utvecklas från grodd till planta.

Dessutom gör gödseln att gräsmattan blir friskare och starkare och på egen hand konkurrerar ut både ogräs och mossa.

Algomin Ogräs tar alltså inte bort etablerat ogräs i gräsmattan, utan förebygger att det kommer nytt.

 

Så här använder du Algomin Ogräs:

  • Gödsla tidigt på våren då gräset precis börjar växa. Sprid jämt och tunt, gärna med Algomin Spridaren, inställning 15.
  • Sprid också med fördel direkt efter att du rensat bort uppväxt ogräs i gräsmattan, för att hindra kvarvarande frön att starta en ny generation ogräs.
  • Effekten sitter i ungefär 8 veckor, sedan kan man gödsla med Algomin Ogräs igen om behov finns, alternativt följa upp med någon av våra vanliga gräsgödsel, som Algomin Gräsgödsel eller Algomin Professional Green.

 

Mer information om produkten Algomin Ogräs hittar du här!

Här finner du alla våra skötselråd för att förebygga ogräs i gräsmattan!

Läs mer här om problem med mossa i gräsmattan!

Sök