Hoppa över innehåll

Grönska och inspiration på Malmö Garden Show!


Malmö Garden Show öppnade portarna på fredagen i ett strålande solsken. Redan på förmiddagen var där mycket folk i rörelse, och inte undra på det, denna lilla uppstickaren bland Sveriges trädgårdsmässor har under de senaste 4 åren vuxit till en riktigt stor baluns med en uppsjö av försäljare och utställare av riktigt god kvalité.

Själva utställningsdelen består av 11 utställningsträdgårdar som tävlar om titeln ”Best in Show” och Allers Trädgårds idépris på 15 000 kronor. Dessutom finns 6 stycken utställningsbalkonger att njuta av.

Samtliga utställningsträdgårdar var välbyggda och genomarbetade och bjöd på såväl nytänk, blomsterprakt och diverse finurligheter att inspireras av. Här kommer ett axplock bilder!

”Ånyo – en återfunnen trädgård”, av Vallkil & Jacobsson Trädgårdsarkitektur. Här hade klassiska pinnstolar återanvänts för att bygga spaljé/vägg/avdelare till grönskan.

De blåmålade stolsväggarna ramade in grönskan på ett riktigt snyggt sätt.

Läckra pimpade fågelholkar i utställningsträdgården ”Skuggspel” gjord av Göteborgs Trädgårdsförening.

Anders Mårtensson för planskolan i Vellinge hade skapat utställningsträdgården ”En dunge med doft” som var som en skuggig oas med små vattenhål och mycket grönska.

Elever från Östra Grevie Folkhögskola hade skapat ”Konstnärens trädgård” där olika form av skapande och konstverk fogats in i trädgårdsmiljö. Härliga färger och former!

Det är detaljerna som gör det. Snygga krukor med formstarka växter, gärna flera av samma sort på rad, blir riktigt snyggt mot en enhetlig bakgrund. Krukorna på stubbarna hittades hos ”En tré” skapad av Vi tre & trädgård.

Mesta glädjespridarna på mässan var utan tvekan Malin Hirdman, Maria Odén och Siri Ekelund som skapat utställningsbalkongen ”Craftverket”. Malin satt själv mitt i utställningen som en levande installation till stor glädje för publiken, inte minst de många förskolebarn som passerade och förtjust utropade ”Titta – en levande människa!”.

På marknadsområdet fanns flera specialistgrupper, bland andra Bonsaisällskapet, som både visade och sålde skönheter.

Och Malmö stad bjöd på gratis prova-på-pilflätning. Kul!

Och apropå gratis: inträde till Malmö Garden Show är alltså helt gratis – är det inte fantastiskt!? Är du i trakten så rekommenderas verkligen ett besök, mässan håller på hela helgen (31/5-2/6).

Sök