Hoppa över innehåll

Hur sår jag gräsfrö?

Om du har klippt din gräsmatta för kort eller den har blivit utsatt för hård torka och gräsfröna har dött så kan du behöva så nya gräsfrö. Vi rekommenderar att du är bekväm men också och tålmodig så kommer allting gå som du önskar!

Har du en befintlig gräsmatta som du behöver stödså lite gräsfrö i så häller du i dina gräsfrön i Algomin-spridaren och ställer den på en låg inställning (så den sprider ut väldigt lite att börja med). Det är bättre att köra två gången än att pengarna rinner iväg i onödan!

Du behöver inte räfsa eller luckra upp jorden innan du sår. Du bara sår, helt enkelt! Det enda dina nya gräsfrö behöver är vatten, vatten bara vanligt vatten. Vattna dem dagligen de första två veckorna om du vill att de ska växa upp snabbt. Vi använder vår gräsmatta precis som vanligt när vi har sått gräsfrö men om du sår ett helt nytt parti i din gräsmatta så kan det vara bra att täcka det med fiberduk. Mer om det kan du läsa på vår Instagram genom att klicka här.  Bland våra sparade händelser i vår profil på Instagram finner du också filmer om hur du använder spridaren.

När du känner att de nya gräsfröna är redo för att beträdas och de har vuxit upp ordentligt kan du gödsla med Algomin Gräsgödsel eller Ekonäring. Mer om att gödsla nysådd (och jag tjatar som alltid om att inte klippa för kort) finns i vårt tidigare blogginlägg du finner genom att klicka här.

 

En riktigt bra idé är också att rensa ditt nysådda gräs från ogräs när det är i tillväxt för då breder rötterna ut sig ordentligt och tar den plats som ogräset egentligen ville ha.

Algomin Ogräs är ett gödsel som motverkar ogräs att slå rot, det tar inte bort befintligt ogräs. Men en välmående gräsmatta som inte klipps för kort, gödslas tre gånger om året och som får vatten kan på ett naturligt sätt breda ut sig och konkurrera ut ogräs.

Tålamod är vad som behövs och tillit till naturens förmåga.

Här är min nysådda lilla gräsplätt efter några dagar under fiberduk!

/ Anna på Algomin

Sök