Hoppa över innehåll

Så planterar du

När?

Bästa tiden för plantering är våren eller hösten, beroende på vilka växter du väljer.

Förbered jorden

Jorden i planteringsgropen ska vara porös för att kunna hålla rätt balans mellan luft och vatten. Har du lerjord så tänk på att jordförbättra. Algomin Gröna Fingrar hjälper till att få rätt struktur på jorden genom att öka den biologiska nedbrytningen. Det är miljövänligt och det enklaste sättet att bearbeta jorden.

Har du fler funderingar kring trädgård, gräsmatta eller Algomins produkter? Läs vår FAQ här.

Planteringsgropen

Gräv en planteringsgrop, dubbelt så stor som den nya växtens rotsystem. Tänk på att gropen ska vara bredare än djup eftersom rötterna oftast breder ut sig mer på bredden än djupet.

Blanda i Algomin Prunkande Trädgård i planteringsjorden. Det är en bra försäkran för att lyckas med nyplanteringar. Algomin Prunkande Trädgård innehåller exakt de näringsämnen som behövs för att växterna ska etablera sig väl.

Tips! Läs även: Skapa ett vackert woodland!

Plantera

Fyll lite av jorden i botten av gropen. Placera växten i gropen och fyll sen till häften med jord, tryck till så att växten står stadigt och vattna.

När vattnet har runnit undan fyll på med resten av jorden, tryck till och vattna ytterligare en gång. Glöm inte att stötta växten med trädstöd eller annan uppbindning.

Vill du få mer inspiration kring vad du kan göra i trädgården? Läs vår artikel om kul idéer till trädgården här.

 

Vill du ha tips för din gräsmatta? Här har vi samlat allt du behöver veta för att få den finaste gräsmattan i kvarteret!

Allt om gräsmatta

Sök