Hoppa över innehåll

Skillnaden mellan Algomin Gräsgödsel och Algomin Mossa

Vi har fått ett par frågor från olika håll vad som egentligen är skillnaden på vårt vanliga gräsgödsel Algomin Gräsgödsel och vår nyaste medlem i familjen, Algomin Mossa. Det är en bra fråga, eftersom vår produkt mot mossa ju inte är ett gift, utan en ren gödning, och därför på många sätt liknar den vanliga gräsgödseln. Men det finns ett par skillnader.

 

  • Algomin Mossa innehåller fosforsyra och magnesiumoxid som är naturliga ämnen som hämmar mossans tillväxt och torkar ut den.
  • Rekommenderad dosering skiljer sig mellan de olika produkterna. När det gäller Algomin Mossa är doseringen högre, 50 gram eller ca 0,5 deciliter per kvadratmeter, medan när det gäller Algomin Gräsgödsel rekommenderar vi en något lägre dosering. Det innebär att mängden kväve per kvadratmeter blir högre om man använder Algomin Mossa, såklart med syfte att ännu mer boosta gräset så att det kan konkurrera ut mossan.

 

Kort sagt kan man säga att Algomin Mossa är en riktigt bra och effektiv gräsgödsel med den bonusen att den dessutom hämmar mossans tillväxt. Den går alltså utmärkt att använda även om man inte har massor av mossa. Men har man en relativt mossfri gräsmatta ”räcker” det gott med vanliga Algomin Gräsgödsel.

 

Ställ gärna frågor till oss om våra produkter! Ni kan kontakta oss genom att kommentera nedan, på vår Facebook-sida, genom vår Instagram @algomin_sverige eller på mejladressen tradgardsbloggen@algomin.se.

Sök