Hoppa över innehåll

Smarta tomathus med fiberduk och kapellplast


Har ni sett vilket smart litet växthus?! Per och Hilda i Lidköping har tänkt ut och konstruerat detta lilla hus till sina tomatplantor.

De har byggt en enkel trästomme och fäst i väggen, och istället för glas eller plast har de använt fiberduk som skydd. Sidorna är fästa med häftpistol och en främre ”gardinen” går att rulla upp på en rundstav med en snörannordning. Hilda rapporterar att det blir riktigt varmt och gott för tomatplantorna där inne och fiberduken släpper in precis lagom mycket solljus. Varma dagar får man rulla upp den främre gardinen och lufta för att det inte ska bli allt för hett.

Ett enkelt och supersmart alternativ för den som inte har lust, tid eller resurser till att bygga ett större växthus!

Här är ett annat supersött tomat/växthus byggt av Anna och Jon utanför Lund. De byggde efter en ritning i en tidning, men valde att sätta klar kapellplast istället för vanlig byggplast i ”rutorna”. Kapellplasten används ofta till fönster i båtkapell och till genomskinliga partier i segel, och går att köpa genom firmor som säljer båtar och båttillbehör. Kapellplasten är dessutom mycket stabilare än vanlig byggplast. Bra tips!

Har du också byggt något kul i din trädgård, kommit på en smart lösning eller har ett kul tips du vill dela med dig av får du gärna skicka det till oss så kanske vi publicerar det på vår blogg! Adressen är: tradgardsbloggen@algomin.se

Sök