Hoppa över innehåll

Snart dags för gräsmattans vårstart!

Mars månad har varit ovanligt kall i Sverige i år. Enligt SMHI har medeltemperaturen hållit sig gott och väl under det normala i hela landet, och på grund av de kalla vindar som strömmat ner från öster och norr har våren lyst med sin frånvaro. Även om man inte behöver gå tillbaka mer än till 2006 för att hitta en ännu kallare mars månad verkar den allmänna åsikten bland gemene man vara att den sena våren i år slår alla rekord, och det pratas kyla/värme, väder och försenade vårtecken överallt.

Men förr eller senare kommer den ju, våren, och det är lika bra att göra sig redo för årets första gräsmattegödsling. För vi kan garantera att när det väl slår om till varmare väder kommer det gå fort, och då gäller det att ha allt man behöver hemma!

Vårlistan:

1. Algomin Ekogödsel

Börja säsongen med att gödsla gräsmattan med Algomin Ekogödsel. Det fyller flera funktioner. Dels ger du jorden den energikick den behöver efter en lång vintervila. Dels hjälper du till att återställa jordens balans. Många trädgårdsjordar lider av ett för lågt pH-värde på grund av försuring. Algomin Ekogödsel höjer pH-värdet i jorden och ger på så sätt gräsmattan och alla andra växter i trädgården bättre förutsättningar att växa och frodas.

2. Algomin Gräsgödsel

Det är dags att börja gödsla gräsmattan med Algomin Gräsgödsel när gräset börjar grönska och växa, och det gör det inte förrän marktemperaturen ligger på omkring 6 grader. Det är ingen idé att gödsla innan dess för gräset kan ändå inte tillgodogöra sig näringen då, utan den läcker ut istället. Algomin gräsgödsel innehåller långtidsverkande kväve och kalium som gräsmattan behöver för att hålla sig grön, frisk och frodig. Dessutom innehåller Algomin gräsgödsel hela 32 stycken olika mikronäringsämnen som är livsviktiga för alla levande växter.

3. Klipp

När gräsmattan börjat växa är det dags för första klippningen. Det är bra att klippa gräset ofta, det stimulerar gräset att sprida sig. Men klipp inte för lågt! Börja med att klippa på gräsklipparens högsta nivå, och sänk sedan successivt, men klipp aldrig mer än en tredjedel av gräsets höjd. Blir gräsmattan gul efter du klippt har du tagit för mycket! Läs mer här om tips kring klippning av din gräsmatta!

Sök