Hoppa över innehåll

Trädgård i kruka – ny bok med massor av krukinspiration!

Lag om till vårens första trädgårdsmässa (Vår Trädgård, Malmö, 6-9 mars) släpps en sprillans ny trädgårdsbok som är ett måste för alla som gillar att odla i krukor: Trädgård i kruka av Annika Christensen och Ulrica Otterling, och det pratas redan en hel del om den både på bloggar, Instagram och trädgårdsskribenter och odlingsentusiaster emellan. Den stora och tjocka boken är sprängfylld av underbart inspirerande bilder på krukplanteringar från alla årets säsonger. Från vårens söta snödroppar och primulor till sommarens blomsterprakt med både perenner och ettåringar, till höstens fylliga färgtoner och slutligen vinterns krispiga arrangemang.

Här finns massor av tips, både kring själva odlingen och hur man estetiskt får till det snyggt. Vilka växter trivs var? Vad ska jag använda för kärl/jord/gödning? Hur anpassar jag krukorna efter säsong? Här finns mycket att lära och inspireras av, både för nybörjare och veteraner i trädgården.

Fotografen Annika Christensen som ligger bakom både fotona och många av planteringarna och arrangemangen i boken, berättar att boken redan har fått ett fantastiskt mottagande och att det verkar finnas ett intresse kring krukodling och ett sug efter en bok i ämnet. Kanske eftersom att odla i kruka kan passa för precis alla, oavsett om man har en gigantisk trädgård, liten täppa, en balkong eller bara ett fönsterbräde eller en förstukvist.

Några exempel ur innehållet:

Snabba på våren med lök i kruka
Kvistar och andra komplement
Sommarkrukor
Möblera med krukor
Höstkrukor vilka växter klarar frosten?
Vinterkrukor när snön kommer

Tidningen Allt om Trädgård är med som förläggare för boken och så här skrev tidningens chefredaktör Viveka Ljungström på Allt om Trädgårds Facebooksida häromdagen:

”Vårkänslor i luften här på redaktionen. Och nu börjar det klia ordentligt i odlarfingrarna! Dags för en liten kruka snart. Jag är extra stort över att få vara förläggare av vår senaste bok Trädgård i kruka. Annika Christensens bilder får mig att dåna av habegär och Ulrica Otterlings texter reder ut hur jag ska bära mig åt. Jag tycker att detta är en av de bättre krukböcker som gjorts, helt enkelt.”

 

Vill du höra mer om boken, lära dig mer om krukodling och träffa författarna kommer de finnas på mässan Vår Trädgård i Malmö, se program och schema här!

 

p.s. Ett annat hett tips för alla krukodlare är vår produkt Algomin Ekologisk Näring. Krav-märkt, helt ekologisk och superlämplig för gödning av just krukodlingar, oavsett om det gäller sommarblommor, perenner eller ätliga grödor. Enkelt att dosera i vattenkannan.

Sök