Hoppa över innehåll

Våren blommar på trädgårdsmässa!


När trädgårdsmässorna börjar komma igång runt om i Sverige, då vet man att våren inte är långt borta! På mässan Skånsk Trädgård var det tätt mellan de framdrivna vårblommorna, och man blev minst sagt sugen på varmare väderlek.

En trädgårdsmässa besöker man framför allt för inspirationen. Överallt finns häftiga växter, fiffiga planteringar och snygga arrangemang. Förhoppningsvis kan man ta med sig något av alla synintryck hem, och omvandla det till något kreativt i sin egen trädgård.

Men mässa handlar såklart om trädgårdsshopping också. Här fanns vagnar fulla av julrosor, penséer, hortensior och annat smått och gott.

Svenska Moderådet hade satt ihop flera montrar för att illustrera sin tolkning av rådande och kommande trädgårdstrender. En trendspaning var humoristiska, knasiga och färgrika inslag och planteringar. Där fanns denna imponerande upp-och-ner-plantering av kornettblommor (som vi skrivit om tidigare här).

Eller varför inte en sådan här installation i uterummet:

Och så trädgårdsstilen som alltid verkar vara trendig: mormors-retro-stilen, med pelargon, murklocka, saintpaulia, slideranka och storblommig begonia:

MG_8517-620×930.jpg

Sök