Bli av med svamp i gräsmattan

svamp i gräsmattan

 

Svamp i gräsmattan har flera orsaker. Lågt pH-värde, rester av rötter i jorden, låg bakteriehalt, mycket dött organiskt material i ytjorden m.m. En bra början att bekämpa och förebygga svamp är att försöka ändra markkemin genom att gödsla med Algomin Gräsgödsel , Algomin Ekogödsel och Algomin Trädgårdsgödsel regelbundet. Dessa ökar på alla viktiga spårämnen i jorden, förbättrar livet för nyttiga bakterier och höjer pH-värdet. Dessa åtgärder är mest förebyggande men kan ha en stor betydelse för jordens kvalitet.
svamp i gräsmattan
För att slå ut svamparnas mycel kan  man vattna ut Binab T, som är antagonistsvampar som ”äter” andra svampars mycel. Så här gör man: Vattna igenom gräsmattan ordentligt om det inte är fuktigt i jorden. Gör djupa hål med en grep i hela det angripna området genom att trampa ner grepen så djupt det går. Vattna sedan ut Binab T enligt bruksanvisningen. Sen får naturen göra resten.
Det finns fler metoder men denna är mest miljövänlig. Binab T köper du hos välsorterad trädgårdshandel.
Lycka till!

4 responses to “Bli av med svamp i gräsmattan

    1. Hej! Det låter illa! Det var konstigt, då Binab T just ska bekämpa angrepp av jordburna svamppatogener! Ett långsiktigt sätt att få bort svampen ur gräsmattan är att höja pH-värdet i marken så att svampen inte trivs. Det kan du göra genom att gödsla med Algomin, då alla våra produkter hjälper till att återställa ett högre pH-värde i en försurad jord. Lycka till!

  1. Jag har alltid gödslat med algomin!
    Har dock en kraftig ” häxring ”. av svamp varje år.
    Vill inte använda snnat än algomin, men även mossa gillas ju.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jankov

Fråga Jankov

Skicka din fråga till vår expert