Därför ska du höstgödsla din gräsmatta!

Därför ska du höstgödsla din gräsmatta!

höstgödsla

 

När sommaren börjar övergå i höst är det dags att höstgödsla gräsmattan! Exakt när man övergår från vanligt gräsmattegödsel (som Algomin Gräsgödsel) till att istället använda höstgödsel (ex Algomin Trädgårdsgödsel) beror på väder, vind och var man bor i vårt avlånga land. Poängen är att man inte ska gödsla med kväverikt gödsel så sent att det finns mycket kväve kvar i grässtråna när det fryser och blir kallt. Istället vill man ladda gräset med ämnena kalium och fosfor. Dessa gör att gräset blir mer motståndskraftigt mot både sjukdomar, skadedjur och vinterns väta och kyla. Dessutom främjar höstgödslingen växters blomsättning, fruktsättning och ökar dess rotmassa, vilket i gräsmattans fall innebär att den blir ännu grönare och i finare skick till nästa säsong! Den kommer dessutom igång tidigt på säsongen och med bättre växtkraft jämfört med om du inte höstgödslar.

 

höstgödsla

Hur höstgödslar man gräsmattan?

Det är enkelt – man gör precis på samma sätt som när man gödslar i vanliga fall! Sprid Algomin Trädgårdsgödsel jämnt och tunt med spridare eller för hand. Det räcker att ge gräsmattan en omgång, sedan är den redo för vintervila!

 

 

4 responses to “Därför ska du höstgödsla din gräsmatta!

  1. Jag bor i Skaraborg .Jag har spridit ut höstgödsel idag på min gräsmatta
    men i denna torka som har varit denna sommar , så har jag
    fått en massa rölleka och annat ogräs i matten ,
    vad kan jag göra med detta

    1. Hej! Bra att du höstgödslat, det gynnar gräset inför kommande säsong! Det bästa sättet att miljövänligt bekämpa ogräset är att fortsätta gödsla gräsmattan och klippa den ofta, då tröttar man ut de flesta ogräs som växer uppåt. Vissa ogräs som som mest växer ”platt”, som exempelvis maskrosornas bladrosetter, klarar sig under gräsklipparens blad. Dessa får man bekämpa för hand. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jankov

Fraga Jankov

Skicka din fråga till vår expert