Ett gödsel som inte bränner gräsmattor! Vilken grej!

Vi får många frågor när det är möjligt att gödsla med Algomin och vi svarar ”Alltid!”. Det är precis lika sant som det är sagt!

Skillnaden mot andra produkter är att Algomin skapar kväve i marken med hjälp av jordbakterier. I och med att bakterierna i jorden sätts i arbete börjar de också frisätta massor andra nyttigheter till gräsrötterna. Detta gör rötterna starka och väldigt tåliga!

Du kan alltså alltid gödsla med Algomin! Du behöver inte vänta på att det ska komma regn.

Det är också helt ofarligt för barn och husdjur.

 

När du ska anlägga en gräsmatta rekommenderar vi att du blandar jorden med Algomin Trädgårdsgödsel och därefter sår dina gräsfröer alternativt rullar ut din gräsmatta.

Har du en gräsmatta som aldrig tar sig och aldrig konkurrerar ut ogräset så är det oftast på grund av att du klipper för kort. Vi rekommenderar att du klipper minst 6 cm, vilket oftast motsvarar högsta alternativt näst högsta nivån på din klippare.

Vill du verkligen ha en kort gräsmatta måste du först gödsla den regelbundet, och successivt (sakta) sänka din klippare. Gräsmattor är väldigt bra på att säga ifrån när de känner sig orättvist behandlade så lyssna på din gräsmattas signaler så kommer ni finna en bra rytm i er samexistens.

 

När du har sått nytt gräs säger vi att du kan gödsla det med Algomin när du känner att det är starkt nog för att gå på det.

 

Tre gånger om året är vad som oftast räcker med att gödsla en gräsmatta, vår, sommar och höst.

 

För mer inspiration och supersnabb support finns vi på Instagram som du finner genom att klicka här.

 

 

/ Anna på Algomin

4 responses to “Ett gödsel som inte bränner gräsmattor! Vilken grej!

    1. Hej! Du behöver inte vänta på regn så gödsla du när du har möjlighet så löser naturen resten. Vänligen, Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jankov

Fråga Jankov

Skicka din fråga till vår expert