Gödning till thujahäck?

2014-04-15

Hej!
Förra våren planterade vi en smaragdthujahäck med 110 plantor som är ca 2 meter höga. Vi gödslade en gång förra sommaren med kogödsel. Den verkar ha klarat vintern bra och nu undrar vi hur vi ska gödsla i år. Hur använder vi Algomin till vår thujahäck? Hur ofta ska vi gödlsa? Hur mycket ska vi använda? Tacksam för svar!

Hälsningar Lill

Svar från Jankov:

Hej Lill!
Du kan använda Algomin Trädgårdsgödsel till häcken tujor är en av de få barrväxterna som gillar kal. Barrväxter ska inte ha för mycket näring. Lägg en matsked Algomin per planta längs med häcken på båda sidor, inte mellan plantorna. Gödsla en till två gånger per säsong och mylla ner gödseln i ytan. Det är aldrig fel att lägga lite kogödsel, som Du gjort. Vattna vid torka.
Lycka till med odlingen!

/Jankov

2 responses to “Gödning till thujahäck?

 1. Jag har en fantastisk Lundbäck som verkar fara illa. Den gäldenär. Det började i somras och har blivit värre under våren. Vad kan jag göra för att rädda den?
  Orolig. Siv

  1. Hej!
   Jag tror att Du menar tujahäck. Den kan ha lidit av torkan. Om den bildar mycket kottar brukar det vara ett tecken på torkskada. Vattna häcken och gödsla med Algomin Trädgårdsgödsel eller Algomin Växa.
   Hoppas att Du får en fin häck!
   Jankov

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jankov

Fråga Jankov

Skicka din fråga till vår expert