Hjälp! Hur ska jag få bort ogräs i gräsmattan? Nu finns unikt nytt sätt!

 

Mitt i din perfekta gröna gräsmatta sticker det plötsligt upp en kaxig gul maskros. Och ogräs kan snabbt bli mångdubbelt fler då de börjar fröa av sig. Visst kan man tycka att maskrosor och andra blommande ogräs är vackra, men faktum är att låter man dem sprida sig för mycket i gräsmattan kommer de på sikt konkurrera ut gräset fläckvis och göra gräsmattan ojämn och mindre trevlig att gå på.

En gräsmatta behöver näring och klippning

Nyckeln till att få en gräsmatta fri från ogräs och mossa är att se till att gräset alltid har tillgång till näring, och att klippa gräset ofta. Gräset mår bra av att klippas medan ogräset tröttas ut. När du gödslar gräsmattan flera gånger under säsongen ger du gräset kraften att växa sig tätt, starkt och friskt och konkurrera ut mossa och ogräs.

Nytt sätt att förebygga ogräs

Algomin Ogräs är en ny och unik produkt som Algomin AB lanserar våren 2018. Med Algomin Ogräs gödslar och stärker du gräsmattan samtidigt som du begränsar etableringen av nytt ogräs. Algomin Ogräs tar inte bort befintligt ogräs, utan istället gödslar och kalkar Algomin Ogräs din gräsmatta, vilket motverkar även mossa och gynnar det nyttiga bakterie- och mikrolivet i jorden. Det produkten gör är att hindra nya ogräsfrön att gro. Hur den processen fungerar förklarar vi i filmen överst i inlägget!

 

Helt ofarlig för barn och husdjur

Algomin Ogräs är en näring, därför är den helt ofarlig för både barn och husdjur. Man kan utan problem vistas på gräsmattan direkt efter att man spridit Algomin Ogräs. På så vis skiljer sig Algomin Ogräs från andra produkter på marknaden. Den är inte ett bekämpningsmedel, så man behöver aldrig oroa sig för negativa effekter på vara sig människor, djur eller natur.

 

Mer detaljer kring vad Algomin Ogräs innehåller hittar du här.

Här berättar vi mer om när och hur du ska sprida Algomin Ogräs på din gräsmatta.

Här har vi en samlingssida om Ogräs i gräsmattan.

 

 

10 responses to “Hjälp! Hur ska jag få bort ogräs i gräsmattan? Nu finns unikt nytt sätt!

  1. Hej! Algomin har ingen produkt som motverkar ogräs i trädgårdsgångar (om det är typ stenlagda gångar, grusgångar osv du menar). Vi föredrar att inte hålla på med ämnen som kan vara skadliga för djur och natur. Det finns säkert medel i trädgårdsfackhandeln mot ogräs i gångar, trädgårdsättika brukar exempelvis vara populärt. Tänk bara på att läsa noggrant på förpackningen så du vet vad det är du sprider ut och vad det kan få för konsekvenser för djur och natur! MVH/Emma på Algomin

  1. Hej! Det varierar lite mellan återförsäljare men hos exempelvis Bauhaus kostar en påse Algomin Ogräs (10 kg) 499 kr! MVH/Emma på Algomin

  1. Hej!
   Algomin Mossa och Algomin Ogräs innehåller båda mycket kväve som der tillväxt och frodig gräsmatta. Man ska inte gödsla med två sådana produkter samtidigt. Det ska gå c:a 6-7 veckor mellan.
   Lycka till!
   Jankov

 1. Vad är skillnaden mellan Algomin Gräsgödsel och Algomin Ogräs?
  Vad är det i Algomin Ogräs som gör att frön inte gror?

  1. Algomin Ogräs är ett gödsel som man använder i etablerade gräsmattor för att förhindra att frön gror. Det är sammansättningen av näringsämnena som hämmar groningen. Man
   kan alltså inte använda denna produkt i nysådda gräsmattor eller där man stödsått med nytt gräsfrö.
   Algomin Gräsgödsel fungerar så att de två olika kväveföreningarna först ger en kick med tillväxt på gräset och sedan doserar den andra delen långsamt genom att det är mikroorganismerna som bryter ner kvävet till en formulering som gräset kan ta upp, därmed långtidsverkan.
   Om man gödslar sin gräsmatta 3 ggr per säsong håller man igång gräset och får då en tät gräsmatta som inte ogräset kan etablera sig i genom att fröet inte når jorden och kan gro.
   Hoppas att förklaringen är ok!
   Ha det gott!
   Jankov

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jankov

Fråga Jankov

Skicka din fråga till vår expert