Hur får jag bort ogräset från sandjorden?

Hej
Efter förra årets torka så har ett ganska aggressivt ogräs tagit över min f.d gräsmatta. Idag består den till stor del av bara ogräset. Finns delar på gräsmattan som har gräs blandat med samma ogräs. Har du något bra tips till mig? Skall jag köra jordfräs och börja om från början? Om jag tar bort ogräsen i mattan kommer halva tomten bara bestå av jord. Bor i södra Skåne där vi har mycket sandjord. Ser fram emot ditt svar.
MVH Ulf

Svar från Jankov:

Hej Ulf!
Sandjorden är dränerande och torkar lätt. Jag skulle gärna ge Dig ett enkelt tips men det går inte inte längre. Det som gäller är att rensa bort ogräset för hand och se till att rötterna kommer med. Därefter luckrar Du upp jorden, dressar med toppdress och så nytt gräsfrö. Kratta ner det lätt och platta till med en skyffel. Vattna för att jorden ska sätta sig.
Man kan blanda i granulerad lera i dressjorden för att förbättra fukthållande förmågan. Gödsla sedan regelbundet med Algomin Gräsmattegödsel, så att gräset får överhanden. Tre gånger per säsong. Ogräs brukar inte tåla så stora mängder gödsel. Den viktiga skötseln framöver är att ofta så i nytt gräsfrö och att gödsla minst tre gånger per säsong. Då får inte ogräsfröerna fäste så lätt.
Lycka till!
Jankov

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jankov

Fråga Jankov

Skicka din fråga till vår expert