Hur får jag bort ogräset Veronica i gräsmattan?

Hur får jag bort ogräset Veronica i gräsmattan?

2018-04-20

Hej Jankov!
Vi har fått en förfärlig mängd med blommor i gräsmattan som heter Veronica, hur får jag bort dessa?
Jag har förmodligen spridit dessa i samband med att jag mossrivit.
Hälsningar
Tony

Svar från Jankov:

Hej Tony!
Din teori om spridningen av veronican är säkert helt rätt. Det enda som kan ta bort den är manuell rensning. Jag rekommenderar också att gödsla med Algomin Ogräs, som är en gräsgödsel som dessutom har effekt på ogräs. Den tar inte bort befintligt ogräs, istället hindrar den nya ogräsfrön att gro. Gödsla med fördel efter du rensat bort befintligt ogräs. Effekten sitter i under 8 veckor. Därefter kan man ge en andra omgång vid behov.

Det bästa är att förbygga genom att toppdressa gräset med dressjord eller toppdress. Då ökar den fuktighetshållande förmågan i gräset och veronican kommer inte att trivas. Gödsla sedan minst två gånger till med Algomin Gräsgödsel under sommaren. Veronican gillar inte näring heller.
Lycka till!
MVH
Jankov

2 responses to “Hur får jag bort ogräset Veronica i gräsmattan?

 1. Hej
  Om jag har lite större yta (kanske 3×4 meter) med tät växande Veronica. Är då enda möjligheten att gräva upp och så nytt gräs? Att rensa och dra upp för hand innebär ju också att allt grönt försvinner
  Med vänliga hälsnigar
  Per-Olof

  1. Hej!
   Det tar emot att säga det med det finns inte mycket annat att göra än att rens bort och så i nytt gräsfrö. Gödsla också med Algomin gräsmattegödsel så att Du får fart på gräset. Veronican vill inte ha mycket kväve.
   Lycka till!
   Jankov

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jankov

Fraga Jankov

Skicka din fråga till vår expert