Hur länge och ofta ska min robotgräsklippare klippa?

Hej,
som ny ägare till en Automower 430X har jag funderingar som ingen hittills kunnat bringa klarhet i. Det handlar om klipptiden. Ytan som ska klippas är – gissar jag – ca 2500 kvm, relativt plan mark, med 3 fruktträd, 4 öar bärbuskar och 2 rabatter. Halvsoligt läge i mellersta Sverige. Jag skulle säga en okomplicerad gräsmatta.


Återförsäljaren som installerade AM har med, mitt samtycke, programmerat det så att den klipper mellan kl 20 och kl 06 (färre humlor i gräset vid den tiden), sju dagar/veckan. Nu tror jag inte det är bästa klipptiden, bl a i o m att gräset på natten är fuktigare; jag vill alltså ändra så den klipper dagtid istället.
Hur många timmar anser du den ska jobba, och hur många dagar i veckan för ett bra klippresultat och med hänsynstagande till roboten? Jag också undrar om det är bättre att låta AM jobba färre timmar åt gången oftare eller flera timmar åt gången men färre dagar. Jag hoppas du vill ta dig tid att svara på båda dessa frågor och på förhand mitt tack ska du ha.
Med vänlig hälsning, Benedetta

Svar:

 

Hej Benedetta!
Det är en intressant fråga, som Du ställer! Jag är ingen expert på robotgräsklippare, så tyvärr får Du nog höra med Din leverantör. Är det någon som kan svara, så bör det vara hen.
Hoppas att det löser sig och jag gläder mig över att Du försöker skona bin och humlor!
Lycka till!
Jankov

2 responses to “Hur länge och ofta ska min robotgräsklippare klippa?

    1. Hej Roger!

      Det är sant och väldigt viktigt att inte klippa nattetid då djuren kan skadas.

      Vänligen, Anna på Algomin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jankov

Fråga Jankov

Skicka din fråga till vår expert