Hur ska jag sköta rullad gräsmatta?

Hur ska jag sköta rullad gräsmatta?

2014-03-19

Hej Jankov!

Jag har flyttat in i ett nytt hus i Södermanland. Huset har stått i två år som visningshus. Jag undrar vad jag ska göra med gräsmattan? Den är rullad, men jag vet inte hur den är sköt under två år.

Tack på förhand!

Pontus

Svar från Jankov:

Hej Pontus!
Jag tycker att Du ska kolla så att den inte är för gles, för då ska Du så i nytt gräsfrö över hela den skadade mattan. Har Du mossa i den ska Du börja med Algomin Mossa som inte innehåller några gifter som kan skada små barnafötter eller husdjurens tassar. Gödsla när Du ser att gräset visar tecken på att börja växa. Sedan gödslar Du andra gången med Algomin Gräsgödsel vid midsommartid och åter igen i juli.
Lycka till!
Jankov

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jankov

Fraga Jankov

Skicka din fråga till vår expert