Jag får inte bort allt ogräs!

Jag får inte bort allt ogräs!

2018-04-11

Hej!

Har en relativt nyanlagd gräsmatta,(1.5 år), har plockat massor av ogräs för hand, men pga artros i fingerlederna så får jag inte bort all jordklöver, som sprider sig.
Har gödslat med Algomin gräsgödsel nu, vad mer kan jag göra? Om jag tar grästorvor därifrån o planterar på nytt ställe är det risk att vi sprider klöver dit då?

/Lena

Svar från Jankov:

Hej Lena!
Ja, risken finns att det dels kan komma rotbitar och även frön, med grästorvorna. Se alltid till att gräsmattan är tät genom att så i nytt gräsfrö så fort det visar sig blottor i gräset. Jag rekommenderar också att gödsla med Algomin Ogräs, som är en gräsgödsel som dessutom har effekt på ogräs. Den tar inte bort befintligt ogräs, istället hindrar den nya ogräsfrön att gro. Gödsla med fördel efter du rensat bort befintligt ogräs. Effekten sitter i under 8 veckor. Därefter kan man ge en andra omgång vid behov.
Lycka till!
MVH/Jankov

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jankov

Fraga Jankov

Skicka din fråga till vår expert