Kan gödselkornen skada robotgräsklipparen?

2015-05-29

Hej!
Jag gödslar min gräsmattan med Algomin Gräsmattegödsel.
Måste det ha regnat så att gödningen har smält och sugits upp av jorden innan jag låter robotgräsklipparen gör sitt jobb? Det jag oroar mig för, är att roboten kan ta skada av gödning, som ännu ej har smält och sugits upp av jorden, som ev kommer in i maskineriet och elektroniken.

Tacksam för goda råd.

Med vänlig hälsning,
Alvar

Svar från Jankov:

Hej Alvar!
Kornen måste inte ha smält. Det gör de inte eftersom de innehåller kalk och bindemedel som ligger kvar trots att de ger effekt. Gödseln ska inte ge skador på roboten. All gödsel innehåller kväve som kan orsaka att rostbildningen ökar på järndelar. Men jag har aldrig hört att robotgräsklippare skadats av gödsel. I så fall är de felkonstruerade. Jag tror inte Du behöver vara orolig!
MVH
Jankov

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jankov

Fråga Jankov

Skicka din fråga till vår expert