Kan jag gödsla för mycket?

Det finns inget riktigt svar på den frågan, såklart!

Men ibland får vi mail från kunder som spillt ut en påse Algomin på sin gräsmatta och gräset på just den platsen ser alldeles tilltufsat ut. Det som har hänt då är att gräset inte hinner med, det är liksom en lite för lång partykväll för rötterna.

Det du kan göra då är att försiktigt räfsa bort överflödigt gödsel samt vattna mycket rikligt på den platsen så du späder ut gödslet ordentligt.

Lagom är ett svenskt ord som en kan tillämpa när det kommer till att gödsla. Naturen kan väldigt mycket själv och det behövs oftast väldigt lite för att naturen ska sprudla på det sätt som vi önskar.

Det hjälper sällan att du gödslar mer än vad som står angivet på förpackningen då växterna ändå behöver hinna med att ta till sig den nya näringen.

 

När du gödslar med Algomin skapar du en bättre jord för plantorna att bo i genom att du ökar PH-värdet och därmed ökar bakterietillväxten i jorden. Det är bakterierna som frisätter nyttigheter till rötterna.

Om du gödslar med till exempel ren NPK eller liknande så gör det ingenting för din jord i det långa loppet men gräsfröna får en tillfällig energiboost som varar kort tid och även försurar jorden. Vi rekommenderar inte ren NPK då vi anser att naturen är vårt ansvar och den ska vi bygga dels för nuet men främst för framtiden.

Algomin är helt ofarligt för naturen, husdjur och barn. En bra grej helt enkelt!

 

Algomin Spridare
Algomin Spridare

 

/ Anna på Algomin

3 responses to “Kan jag gödsla för mycket?

 1. Hej!
  Jag gödslade min gräsmatta med ert Moss gödsel för 2 veckor sedan!
  Tänkte gödsla igen för det ska regna i helgen,väldigt mycket. Vad kan hända isåfall man gödslar rättare än rek intervall?
  Jag försöker anpassa mig efter regnet också!
  Tack på förhand

  //Emil

 2. Hej!
  Jag gödslade min gräsmatta med ert Moss gödsel för 2 veckor sedan!
  Tänkte gödsla igen för det ska regna i helgen,väldigt mycket. Vad kan hända isåfall man gödslar tätare än rek intervall?
  Jag försöker anpassa mig efter regnet också!
  Tack på förhand

  //Emil

  1. Hej! Det går bra att gödsla en gång till och skulle det mot förmodan inte regna kan det vara bra att vattna istället. Lycka till! / Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jankov

Fråga Jankov

Skicka din fråga till vår expert