Skillnaden mellan Algomin Gräsgödsel och Algomin Mossa

Algomin Mossa

Vi har fått ett par frågor från olika håll vad som egentligen är skillnaden på vårt vanliga gräsgödsel Algomin Gräsgödsel och vår nyaste medlem i familjen, Algomin Mossa. Det är en bra fråga, eftersom vår produkt mot mossa ju inte är ett gift, utan en ren gödning, och därför på många sätt liknar den vanliga gräsgödseln. Men det finns ett par skillnader.

 

 • Algomin Mossa innehåller fosforsyra och magnesiumoxid som är naturliga ämnen som hämmar mossans tillväxt och torkar ut den.
 • Rekommenderad dosering skiljer sig mellan de olika produkterna. När det gäller Algomin Mossa är doseringen högre, 50 gram eller ca 0,5 deciliter per kvadratmeter, medan när det gäller Algomin Gräsgödsel rekommenderar vi en något lägre dosering. Det innebär att mängden kväve per kvadratmeter blir högre om man använder Algomin Mossa, såklart med syfte att ännu mer boosta gräset så att det kan konkurrera ut mossan.

 

Kort sagt kan man säga att Algomin Mossa är en riktigt bra och effektiv gräsgödsel med den bonusen att den dessutom hämmar mossans tillväxt. Den går alltså utmärkt att använda även om man inte har massor av mossa. Men har man en relativt mossfri gräsmatta ”räcker” det gott med vanliga Algomin Gräsgödsel.

 

Ställ gärna frågor till oss om våra produkter! Ni kan kontakta oss genom att kommentera nedan, på vår Facebook-sida, genom vår Instagram @algomin_sverige eller på mejladressen email hidden; JavaScript is required.

 

 

10 responses to “Skillnaden mellan Algomin Gräsgödsel och Algomin Mossa

 1. Kan algomin mossa skada grässmattan, om det används regelbundet? Om det används istället av den vanliga algomin gödsel?
  Går det bra att använda algomin mossa å
  På nya gräsmattor?

  1. Hej! Nej, Algomin Mossa kan aldrig skada gräsmattan så länge man doserar enligt instruktionerna på säcken! Det är en ren gödning, inget gift. Går absolut bra att använda även på nya gräsmattor! Lycka till!

  1. Hej! Nej, eftersom Algomin Mossa innehåller mycket kväve ska man inte använda den under hösten, utan vänta istället med att använda den till våren då gräset vaknar igen! Lycka till!

 2. Hej, jag har flera partier på ”gräsmattan” som i stort sett bara är mossa och knappt några grässtrån. Är det ngn idé att använda algomin mossa eller ska jag göra ngt annat för att få gräs? (Mkt skuggiga platser) tack på förhand! Med vänlig hälsning, Evelina

  1. Hej Evelina!
   Du är inte ensam om detta problem. Du kan naturligtvis kratta bort mossan men det blir mycket att köra bort. Gödsla sedan med Algomin Gräsmattegödsel eller så kan Du gödsla med Algomin Mossa som är effektivt och miljöövänligt. Mossan blir då brun och vittrar bort och övergår i koldioxid. Så i nytt gräsfrö samtidigt så få du en bra matta. Ibland fordras två behandlingar med Algomin Mossa. Gör i så fall den andra behandlingen c:a 6-7 veckor senare!
   Lycka till
   Jankov

 3. Hej
  Om jag använder Algomin mossa så lär mossan bli brun och torka in. Ni rekommenderar sedan att så i gräsfrön. Måste jag toppdressa eller går det att ”bara” så i frön och vattna? Kan jag härefter köra på en ny omgång Algomin mossa om den inte försvunnit efter första behandlingen.?

  Kalkade mattan tidigt i år.

  Hälsningar
  Kenth Larsson

  1. Hej!
   Jag kunde inte skrivit det bättre själv. Du kan så direkt i mossan men det är naturligtvis inte fel att dressa.
   Du kan upprepa gödslingen med Algomin Mossa efter c:a 3-4 veckor.
   Lycka till!
   Jankov

 4. Hej
  Kan jag sprida ut algomin mossa i torr väderlek.? Någon har sagt att jag måste göra det vid regn.

  1. Hej! Du kan gödsla med Algomin i alla väder. Algomin bränner inte gräsmattor. Dock blir effekten snabbare om du vattnar eller det regnar i samband med gödslingen. Med vänlig hälsning, Anna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jankov

Fråga Jankov

Skicka din fråga till vår expert