Smyger vi med innehållet i vårt gödsel?

Det har varit ett år som verkligen har gått i trädgårdens och odlingarnas tecken! Aldrig har trädgårdshandlarna upplevt att så många intresserat sig för att odla och leva av de frö vi stoppar i jorden.

Vi har detta året fått både ris och ros online på bloggar, i forum med mera. Det mesta av riset vi försöker kommunicera kring kommer från en blogg där det har stått att flytande näringar (däribland Algomins flytande ekologiska näring) har innehållit rester av diverse ämnen som kan vara skadliga för plantorna, odlingen och/eller konsumenten.

Vi har gjort två grundliga analyser av vår flytande näring, då både av de befintliga näringarna vi redan har ute i handel och även på de nya som nyss kommit in i vårt lager från fabriken. Alla prover på båda näringarna visar att det inte finns några skadliga ämnen eller de ämnen som tas upp i bloggen. Det har oroat många att deras odlingar, och framförallt tomatplantor, har kunnat ta skada av olika flytande näringar.

Dock så behåller vi stoltheten kring vår kravgodkända ekologiska flytande näring som alltså är superbra att använda till precis alla dina växter och odlingar. Både inomhus och utomhus.

Har du frågor om produkterna så finns vi på både Instagram och Facebook där vi snabbt besvarar dina frågor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jankov

Fraga Jankov

Skicka din fråga till vår expert