Vad klär jag insidan av pallkragar med?

2015-04-06

Jag såg på bloggen att man kan klä insidan på sina pallkragar med vanliga svarta plastsäckar så håller träet längre. Är det ingen fara att plasten avger någonting som gör att det man odlar blir sämre att äta? Jag anstränger mig för att odla för att vi ska få ekologiska grönsaker och det vore ju synd om man använder fel material mitt i allt då. 🙂

Mvh Mari

Svar från Jankov:

Hej Mari!
Det går bra att använda plastsäckar men ännu bättre är platonmatta som håller längre och ger en luftspalt mot träet som gör att det håller betydligt längre. Platonmattan är också betydligt hållbarare och tåligare men dyrare. Odla gärna med en kombination av hönsgödsel och Algomin Trädgårdsgödsel i dina pallkragar. Då får Du bra resultat och goda, nyttiga grönsaker.
Lycka till med odlingen!
Jankov

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Jankov

Fråga Jankov

Skicka din fråga till vår expert