Vår i kruka!

vårlökar i kruka

Just nu pågår en underbar utställning i orangeriet på Sofiero utanför Helsingborg. Utställningen heter Vår i kruka och är skapad av Annika Christensen som är trädgårdsfotograf tillsammans med kreatören Cecilia S-Tukiainen som har gjort bildvepor av Annikas fotografier som ramar in utställningen.

vårlökar i kruka

vårlökar i kruka

Annika har fyllt det vackra orangeriet med levande vårblommor, framförallt vårlökar, som allihopa är planterade i olika slags krukor och kärl. Här blommar tulpaner, krokus, narcisser och pärlhyacinter, men också primulor och en och annan perenn som bidrar med läckra blad. ”Dem har jag grävt upp hemma i trädgården, det är hål överallt där nu”, skrattar Annika, som jobbat med utställningen sedan i höstas då alla krukor med lökar planterades. ”Många har jag planterat i tre lager, så att när ett flor är över ersätts det av nästa. På så vis håller utställningen längre. Och man kan tillämpa samma planteringssätt hemma i vårkrukan på trappen!”, berättar hon.

vårlökar i kruka

vårlökar i kruka

Förutom massvis av vårinspiration bjuder utställningen på en hel del matnyttig kunskap om exempelvis hur man ska plantera vårlök, tips och tricks för att lyckas, råd om bra kombinationsväxter och mycket, mycket mer.

vårlökar i kruka

vårlökar i kruka

Utställningen pågår till den 17 maj, har du möjlighet att åka dit rekommenderas den verkligen!

vårlökar i kruka

vårlökar i kruka

_MG_7455

Och när man ändå är på Sofiero kan man passa på att njuta av de hundratals olika rhododendronbuskar som sätter igång och tokblommar i den vackra ravinen i parken under första veckorna i maj. Läs mer på hemsidan om rhododendronblomningen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jankov

Fraga Jankov

Skicka din fråga till vår expert