Hoppa över innehåll

Gödsla gräsmattan hela säsongen!

Gräsmattan är det mest näringskrävande vi har i våra trädgårdar. För att behålla en tät, frisk och grön gräsmatta utan mossa och ogräs krävs det att man tillför näring kontinuerligt under hela växtsäsongen. 

Gödsla regelbundet för en vacker och frisk gräsmatta

Det är inte tillräckligt att bara gödsla gräsmattan en gång på våren. För att den ska behålla sin fina grönska och växtkraft under hela säsongen, behöver den regelbunden tillförsel av näring. Vi rekommenderar att gödsla din gräsmatta med Algomin Grönare Gräsmatta eller Algomin Hållbar Gräsmatta var 6:e till 8:e vecka.

Fördelarna med regelbunden gödsling:

  • Stärker gräset: Regelbunden gödsling ger gräset de näringsämnen den behöver för att växa sig starkt och friskt. Det gör gräset mer motståndskraftigt mot sjukdomar, skadedjur och torka.
  • Stimulerar gräsväxten: Gödsel ger gräset en extra energikick, vilket leder till en snabbare och tätare tillväxt. Detta gör att gräsmattan blir tjockare och mer motståndskraftig mot ogräs och mossa.
  • Förbättrar gräsmattans färg: Regelbunden gödsling ger gräsmattan en vacker, grön färg. Den ser frisk och välvårdad ut, vilket ökar trivseln i trädgården.

Gräset är en blandning av ängsgräs och rödsvingel och har en mjuk och behaglig känsla att gå barfota på.

Bättre gödsla lite och ofta

Det är bättre att gödsla gräsmattan lite och ofta än att ge den en stor dos gödsel vid ett tillfälle. Överdosering av gödsel kan leda till att näringen rinner ner i jorden och inte tas upp av gräset. Det kan också bränna gräsmattan och till och med skada miljön.

En vacker grön gräsmatta - perfekt för lek, avkoppling och umgänge!

Gödsla bort mossa och kala fläckar:

Om du har problem med mossa eller kala fläckar i din gräsmatta kan du använda en kombination av gödsling och andra åtgärder.

  • Algomin Mindre Mossig Gräsmatta: Denna gödsel stärker gräset och gör det mer motståndskraftigt mot mossa. Den innehåller också järn, vilket är ett viktigt näringsämne för gräset.
  • Stödså med gräsfrö: På kala fläckar och direkt i mossan kan du stödså med gräsfrö. Det är viktigt att hålla de nysådda partierna fuktiga, så vattna ofta. Du kan också täcka dem med fiberduk för att skapa ett varmt och fuktigt mikroklimat där gräsfröna trivs och kan gro.

Tips för att gödsla din gräsmatta:

  • Gödsla gräsmattan på morgonen eller kvällen när det inte är för varmt och soligt.
  • Vattna gräsmattan ordentligt efter gödsling.
  • Klipp gräsmattan regelbundet.
  • Ta bort ogräs och mossa regelbundet.

Genom att följa dessa tips kan du skapa en vacker och frisk gräsmatta som du kan njuta av under hela säsongen.

Vill du ha fler tips för din gräsmatta? Här har vi samlat allt du behöver veta för att få den finaste gräsmattan i kvarteret!

Allt om gräsmatta

 

Sök