Hoppa över innehåll

Sköt om rabatterna

När du regelbundet sköter om dina rabatter genom att beskära växter, rensa ogräs, och tillföra gödsel, skapar du en gynnsam miljö för växterna att trivas i. Såhär gör du!

Steg 1: Förbered rabatterna

Klipp ner och ta bort torra kvistar. Rätt tid att börja vårstäda i rabatten brukar vara när tussilagon sticker upp ur marken.

Våren är en bra tid för plantering, men vänta tills jorden har blivit varm. När det är lämpligt att plantera skiljer sig åt mellan olika växter, så fråga i din växtbutik.

Har du lerjord så tänk på att jordförbättra. Algomin Gröna Fingrar hjälper till att få rätt struktur på jorden genom att öka den biologiska nedbrytningen. Miljövänligt och det enklaste sättet att bearbeta jorden.

Steg 2: Gödsla rabatterna på våren

När ska man gödsla rabatterna på våren frågar många. När växterna börjar spira är det dags för ett första näringstillskott av Algomin Prunkande Trädgård för friskare växter eller Algomin Gröna Fingrar om du vill ha extra tillväxt och blomning.

När växterna börjar blomma är det dags att fylla på med mer näring. För rosor och buskar rekommenderas ”spettmetoden” så kommer näringen växternas rötter bäst tillgodo. Gör 30 cm djupa hål med spett runt buskens eller rosens droppkant. Fyll på med Algomin Prunkande Trädgård eller Algomin Gröna Fingrar i hålen.

Vissa typer av näringskrävande växter som exempelvis rosor vill ha en extra giva näring i juni/juli.

Avsluta sommaren med att höstgödsla med Algomin Prunkande Trädgård så förbättrar du växternas avmognad och vinterhärdighet och lägger grunden till vackrare rabatter nästa år.

Steg 3: Sköt om rabatterna

Var noga med att hålla undan ogräs redan från början av säsongen så besparar du dig arbete.

Är det torrt i rabatten vill växterna ha vatten. Vänta med att vattna till kvällen så blir avdunstningen mindre.

Trädgårdsspade står redo för användning i en solig rabatt.

 

Vill du ha tips för din gräsmatta? Här har vi samlat allt du behöver veta för att få den finaste gräsmattan i kvarteret!

Allt om gräsmatta

Sök