Hoppa över innehåll

Sköt om rabatterna

Förbered

Klipp ner och ta bort torra kvistar. Rätt tid att börja vårstäda i rabatten brukar vara när tussilagon sticker upp ur marken.

Våren är en bra tid för plantering, men vänta tills jorden har blivit varm. När det är lämpligt att plantera skiljer sig åt mellan olika växter, så fråga i din växtbutik.

Har du lerjord så tänk på att jordförbättra. Algomin Ekonäring hjälper till att få rätt struktur på jorden genom att öka den biologiska nedbrytningen. Miljövänligt och det enklaste sättet att bearbeta jorden.

Gödsla

När växterna börjar spira är det dags för ett första näringstillskott av Algomin Trädgårdsgödsel för friskare växter eller Algomin Växa om du vill ha extra tillväxt och blomning.

När växterna börjar blomma är det dags att fylla på med mer näring. För rosor och buskar rekommenderas ”spettmetoden” så kommer näringen växternas rötter bäst tillgodo. Gör 30 cm djupa hål med spett runt buskens eller rosens droppkant. Fyll på med Algomin Trädgårdsgödsel eller Algomin Växa i hålen.

Vissa typer av näringskrävande växter som exempelvis rosor vill ha en extra giva näring i juni/juli.

Avsluta sommaren med att höstgödsla med Algomin Trädgårdsgödsel så förbättrar du växternas avmognad och vinterhärdighet och lägger grunden till vackrare rabatter nästa år.

Sköta

Var noga med att hålla undan ogräs redan från början av säsongen så besparar du dig arbete.

Är det torrt i rabatten vill växterna ha vatten. Vänta med att vattna till kvällen så blir avdunstningen mindre.

Sök