Gödsla gräsmattan hela säsongen!

näring gräsmatta

 

Gräsmattan är det mest näringskrävande vi har i våra trädgårdar. För att behålla en tät, frisk och grön gräsmatta utan mossa och ogräs krävs det att man tillför näring kontinuerligt under hela växtsäsongen. Det räcker inte med en gödsling på våren för att gräsmattan ska hålla samma fina skick under hög- och sensommaren! Vi rekommenderar att gödsla din gräsmatta med Algomin Gräsgödsel eller Algomin Professional Green var 6:e till 8:e vecka.

 

grön gräsmatta

Bättre lite och ofta

Det är klart bättre att gödsla gräsmattan lite och ofta än att ösa på massor av gödsel vid få tillfällen. Ger man mer gödning än gräsmattan kan ta upp får det endast resultatet att näringen ”läcker ut” och rinner bort.

 

gödsla gräsmattan

Mossa och kala fläckar?

Om du har partier i din gräsmatta där mossan tagit över och/eller gräset av olika anledningar slitits bort och gett plats för kala fläckar rekommenderar vi en kombination av gödsling med Algomin Mossa som stärker gräset så det kan konkurrera ut mossan, samt att samtidigt stödså med gräsfrö, både på de kala fläckarna och direkt i mossan. De nysådda partierna måste hållas fuktiga, så vattna ofta, och helst av allt täck med fiberduk för att skapa ett varmt och fuktigt mikroklimat där gräsfröna trivs och kan gro.

 

Mer om hur du på bästa sätt tar hand om din gräsmatta hittar du här: Grundläggande tips för gräsmattan!

2 responses to “Gödsla gräsmattan hela säsongen!

 1. Hej!
  Är Algomin för gräsmatta giftig för djur tex kaniner som springer fritt i trädgården.
  Hälsningar Anna

  1. Jag kan lugna Dig på den punkten!! Algomin innehåller enbart naturliga ämnen. Kaniner och andra smådjur äter inte gödsel och om de får gödsel på fötterna är det helt ofarlig!!
   Själva kalken i Algomin finns faktiskt i tablettform på Hälsokosten som ett kosttillskott. Då kallas det inte Algomin.
   Ha det gott!
   Jankov

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Jankov

Fråga Jankov

Skicka din fråga till vår expert