Hoppa över innehåll

Nya produkter och ny design!

Vi har gjort om designen på många av våra produkter och de lanseras nu under våren.

Du kommer säkert kunna se våra ”gamla” produkter i vissa butiker men vårt gödsel håller sig under lång tid i sina påsar så din gräsmatta kommer att må bra oavsett vilket gödsel du köper.

Algomin Grönare Gräsmatta

Algomin Grönare Gräsmatta ersätter nu den tidigare produkten Algomin Gräsgödsel och är lite mer finkornig än sin föregångare.

Har du svårt att välja vilket gödsel du ska gödsla med så kan du alltid välja detta Algomin Grönare Gräsmatta och använda det från att gräset börjar växa och till och med halva augusti ungefär.
Därefter gödslar du med Algomin Höstnäring som både kan myllas ner i jorden eller strös ovanpå (beroende på vad du gödslar). Hela trädgården kan gödslas med Algomin Höstnäring och även hela året runt eftersom det är kvävefattigt.
Men för att gå tillbaka till att prata om Algomin Grönare Gräsmatta så håller vi just nu på att undersöka vilken inställning du ska ha på Algomin Spridare för att få ut rätt mängd.

Så håll koll här på bloggen och på vår Instagram så kommer den informationen dyka upp där så snart vi har svaren.

Algomin Grönare Gräsmatta har som sagt små granuler/korn och passar därför till alla klippare och gräsmattor.

Det är som tidigare helt ofarligt för barn och husdjur och det bränner heller inte gräsmattor. Så du kan gödsla i alla väder.

Algomin Hållbar Gräsmatta

Detta är ett tillskott i vårt sortiment som lämpar sig för gödsling av befintliga gräsmattor. I samband med nysådd gödslar du istället med Algomin Grönare Gräsmatta.

Algomin Hållbar Gräsmatta innehåller långsamtverkande vegetabiliskt kväve och kalium samt ger gräset den näring det behöver. Kvävet kommer ifrån majsgluten och kaliumet ifrån jorden.

Algomin Hållbar Gräsmatta är mikrogranulerad vilket betyder att det är väldigt små korn och försvinner snabbt ner i gräsmattan. Det är en naturlig produkt för dig som vill ha en grön och fin gräsmatta på ett snabbt och miljömedvetet sätt. Den är också utmärkt för dig som brukar gödsla lite och ofta.

Du gödslar minst två gånger per säsong men gärna fler. Det bästa är att börja gödsla när gräset börjar växa för säsongen och sedan gödsla ungefär var 6e veckan till slutet av augusti.

Gräset tycker om att bli klippt men klipp inte för kort och klipp framförallt aldrig av mer än 1/3 av grässtrået vid varje klippning. Ska du börja klippa kort sänker du successivt och ser till att din matta har fukta och näring under hela säsongen.

Vi rekommenderar egentligen alla att klippa på högsta eller näst högsta nivån, då är sannolikheten mycket större att din gräsmatta är grön och fin hela sommaren. Korta gräsmattor är mycket mer känsliga för torka och angrepp.

Algomin Mindre Mossig Gräsmatta

Algomin Mindre Mossig Gräsmatta är en produkt som nästan alltid är kanonbra att starta säsongen med! Algomin Mindre Mossig Gräsmatta stärker och gödslar gräsmattan samtidigt som mossan torkar ut.

Det är samma innehåll i påsen som föregångaren Algomin Mossa men nu med en ny design!

Algomin Mindre Mossig Gräsmatta är långtidsverkande och eftersom det är en näring är den ofarlig för både barn och husdjur. Den missfärgar dessutom varken sten eller trä.
Med Algomin Mindre Mossig Gräsmatta hjälper du det naturliga kretsloppet på traven, och du får ett friskt och grönt gräs som konkurrerar ut mossan på naturlig väg!

Algomin Robot

Algomin Robot har också fått ny design med samma fantastiska innehåll! Algomin Robot är gräsgödslet för dig som har en robotklippare och vill ha ännu snabbare effekt av ditt gödsel. Algomin Robot har små granuler/korn vilket innebär att det snabbt löses upp och tränger ner i gräsmattan. På så vis unviks slitage på robotens kniva. Algomin Robot innehåller enbart naturliga råvaror: havskalk från havet och mineraler och mikronäringsämnen som ger jorden och gräset all näring de behöver. En miljövänlig gödsel som ger en grönare, tätare och friskare gräsmatta.

GRÄSFRÖ – Algomin Mjuk & Tät Gräsmatta

Vi är så glada att äntligen (bättre sent än aldrig) kunna presentera våra två gräsfröblandningar!

Algomin Mjuk & Tät Gräsmatta är en gräsfröblandning som ger en vacker och tätväxande gräsmatta som kräver färre klippningar samt tål att klippas kort. Tänk dock på att aldrig klippa av mer än 1/3 av gräset vid varje klippning och en bra längd på grässtrået är ungefär 3-4 cm.

Fröblandningen innehåller torktålig rödsvingel och sjukdomsresistent ängsgröe och det är svenskodlade gräsfrön av högsta kvalitet. I den här blandningen är all rödsvingel tätväxande sorter och ängsgröen bidrar med slitstyrka.
Algomin Mjuk & Tät Gräsmatta är en gräsfröblandning som fungerar i hela Sverige!

Det går jättebra att använda båda våra gräsfröblandningar vid både nysådd och stödsådd!

GRÄSFRÖ – Algomin Slitstark Gräsmatta

Algomin Slitstark Gräsmatta ger en tät och tålig gräsmatta som klarar allt från nervkittlande kubbturneringar till vilda fotbollsmatcher!

Fröblandningen i Algomin Slitstark Gräsmatta innehåller moderna sorter av snabbväxande engelskt rajgräs, sjukdomsresistent ängsgröe och torktåligt rödsvingel.

Det är svenskodlade gräsfrön av högsta kvalitet. Över 80 % av den här fröblandningen består av frösorter med självläkande egenskaper för en extra stryktålig gräsmatta.

Det går jättebra att använda båda våra gräsfröblandningar vid både nysådd och stödsådd!

Har du frågor?

 

Jag som jobbar på Algomin med bland annat kundtjänst och sociala medier heter Anna och jag svarar gärna på dina frågor.
Jag blir bara glad och det finns inga dumma frågor! Jag finns på InstagramFacebook och anna@algomin.se.

Taggar du @algomin i bilder du delar med våra produkter eller odling och gräsmattor så delar jag gärna dom också.

Har jag glömt någonting?!
Så mycket nytt nu och så oerhört spännande att vi nu har en odlingssäsong framför oss och gräsmattor som är gröna!

Sök