Hoppa över innehåll

Att göra i trädgården på vintern!

Visst finns det saker att pyssla med i trädgården även på vintern, om man vill! Här kommer en lista, men se den som inspiration – inte plikt! Vill man hellre ligga och mysa i soffan är det såklart helt okej!

1. Skydda träd och buskar från gnagare!

När snön täcker marken är risken stor att gnagare börjar kalasa på barken på framförallt unga träd och buskar, med risk för skador som följd. Mer om hur du kan skydda träd och buskar kan du läsa i ett tidigare blogginlägg här!

2. Kolla redskapen!

Att gå igenom, rensa bland och rengöra trädgårdsredskap är ett bra vintergöra! Släng bort den där trasiga sekatören, olja in trähandtag, smörj gräsklipparen… Det kommer bli tusen gånger trevligare att plocka fram grejerna igen när det är dags till våren!

3. Dröm, planera och skissa!

Vintern är en bra tid att bläddra i böcker och tidningar, inspireras och göra planer för nästa säsong. Skriv ner, skissa och gör listor på vad du ska göra, plantera och fixa med!

4. Mata fåglarna!

Det är nu småfåglarna behöver vår hjälp som bäst! Häng ut mat till dem, och njut av showen från köksfönstret!

5. Pynta med pyssel!

Inget livar upp som lite pynt och pyssel i trädgården, även om det bara är ett par grankvistar på trappen, eller värsta kransen. Gör både dig och grannarna glada!

6. Såga stora grenar!

Passa på att gallra bort stora grenar från större träd nu på vintern när träden är i vila och inga löv skymmer sikten. Mer om vinterbeskärning kan du läsa i ett tidigare blogginlägg här!

 

Sök