Hoppa över innehåll

Gröna julklappstips!

Har du en trädgårdsnörd i familjen, och idéetorka när det gäller julklappar? Här kommer tio tips på julklappar som får odlande släktingar och vänner att jubla på julafton!

Vill du ha fler tips på vad du kan göra i trädgården på vintern? Läs vår artikel här.

Trädgårdshandskar!

Det som kanske används mest och slits mest i trädgården. För en billig penning ger du bort något riktigt användbart.

Sparrisplanta!

Sparris är något av det mest tacksamma man kan odla i sin trädgård, en perenn delikatess som kommer upp ur jorden igen, år efter år (om man får den att trivas från början vill säga). Den är dessutom lite exklusiv, kanske en sådan planta man inte unnar sig själv, men är perfekt som gåva!? Plantor finns att köpa på våren i välsorterade plantskolor, under julgranen lägger du ett presentkort med löfte om det kommande inköpet!

Lär dig hur du binder din egen adventskrans här.

Gröna Hyllan

Gröna Hyllan från Hasselfors Garden är både snygg och praktisk. Så liten att den lätt kan placeras på fönsterbräda, men samtidigt så rymlig med sina tre våningar att det kan bli riktigt mycket inomhusodling på dess hyllplan. Dessutom hopfällbar och lätt att förvara när man inte vill ha den framme. Finns att köpa bland annat här.

Kurs i pilflätning!

Även om det var 2008 som ”en upplevelse” blev årets julklapp tycker vi konceptet håller än, speciellt om upplevelsen är inom ett område  man är passionerat intresserad av! Sök efter kurser i pilflätning, betonggjutning eller ekologisk odling i ditt lokalområde.

Algomin spridaren!

Detta säger vi inte enbart för att skryta, men det finns faktiskt ingen annan gödselspridare på marknaden i Sverige som sprider lika bra och effektivt som Algomin spridaren! Sprider 4 meter brett och är stabilt konstruerad.

Något kul att odla!

Få din trädgårdsintresserade vän att prova på något helt nytt i trädgårdslandet nästa år! Portulak är en urgod sallatsväxt med tjocka, saftiga blad som växer tokbra under de flesta förutsättningar. Kan även odlas inne i kruka!

Tips! Så kan du ha en krans som adventsljusstake.

Växtlampa för vinterodling!

Har din vän med odlingspassion svårt att vänta tills tjälen gått ut marken? Ge hen en odlingslampa så kan odlingen starta direkt!

Läs mer om hur du binder en adventskrans själv!

Hängmatta!

För de lata sommardagarna som väntar runt hörnet…

Kompostbehållare!

Kan man tänka sig en finare present till en trädgårdsälskare än en kompostbehållare?! Ja, det skulle vara om den dessutom var full av härligt näringsrik kompostjord då… Det finns en uppsjö av kompostvarianter, men de enkla i trä är både vanliga och populära av en anledning – de är fungerar utmärkt!

 

Vill du ha tips för din gräsmatta? Här har vi samlat allt du behöver veta för att få den finaste gräsmattan i kvarteret!

Allt om gräsmatta

 

Sök