Hoppa över innehåll

Gröna julklappstips!

Har du en trädgårdsnörd i familjen, och idéetorka när det gäller julklappar? Här kommer tio tips på julklappar som får odlande släktingar och vänner att jubla på julafton!

Trädgårdshandskar!

Det som kanske används mest och slits mest i trädgården. För en billig penning ger du bort något riktigt användbart. Snygga och bra handskar hittar du exempelvis här.

Sparrisplanta!

Sparris är något av det mest tacksamma man kan odla i sin trädgård, en perenn delikatess som kommer upp ur jorden igen, år efter år (om man får den att trivas från början vill säga). Den är dessutom lite exklusiv, kanske en sådan planta man inte unnar sig själv, men är perfekt som gåva!? Plantor finns att köpa på våren i välsorterade plantskolor, under julgranen lägger du ett presentkort med löfte om det kommande inköpet!

Gröna Hyllan

Gröna Hyllan från Hasselfors Garden är både snygg och praktisk. Så liten att den lätt kan placeras på fönsterbräda, men samtidigt så rymlig med sina tre våningar att det kan bli riktigt mycket inomhusodling på dess hyllplan. Dessutom hopfällbar och lätt att förvara när man inte vill ha den framme. Finns att köpa bland annat här.

Kurs i pilflätning!

Även om det var 2008 som ”en upplevelse” blev årets julklapp tycker vi konceptet håller än, speciellt om upplevelsen är inom ett område  man är passionerat intresserad av! Sök efter kurser i pilflätning, betonggjutning eller ekologisk odling i ditt lokalområde, du hittar säkert något spännande i stil med det här.

Algomin spridaren!

Detta säger vi inte enbart för att skryta, men det finns faktiskt ingen annan gödselspridare på marknaden i Sverige som sprider lika bra och effektivt som Algomin spridaren! Sprider 4 meter brett och är stabilt konstruerad. Kan köpas exempelvis här.

Något kul att odla!

Få din trädgårdsintresserade vän att prova på något helt nytt i trädgårdslandet nästa år! Portulak är en urgod sallatsväxt med tjocka, saftiga blad som växer tokbra under de flesta förutsättningar. Kan även odlas inne i kruka! Frön hittar du bland annat här.

Växtlampa för vinterodling!

Har din vän med odlingspassion svårt att vänta tills tjälen gått ut marken? Ge hen en odlingslampa så kan odlingen starta direkt! Armaturen på bilden kommer från Nelson Garden. Kan köpas exempelvis här.

Hängmatta!

För de lata sommardagarna som väntar runt hörnet… Fina hängmattor hittar man exempelvis här.

Kompostbehållare!

Kan man tänka sig en finare present till en trädgårdsälskare än en kompostbehållare?! Ja, det skulle vara om den dessutom var full av härligt näringsrik kompostjord då… Det finns en uppsjö av kompostvarianter, men de enkla i trä är både vanliga och populära av en anledning – de är fungerar utmärkt! Bygg själv efter ritning som kan hittas här, eller köp färdig på närmaste byggvaruhus.

Algomin Professional Green!

Vår bästa gräsmattegödning som passar som gåva till den som siktar på en gräsmatta i toppklass! Mer om produkten hittar du här, och din närmaste återförsäljare här.

Sök