Hoppa över innehåll

Kul idéer till trädgården!

Här kommer lite inspiration på lätta och roliga småprojekt man kan ta sig för i trädgården! Ovan: om du har en äng eller en förvuxen gräsmatta du inte orkar eller vill hålla efter kan du prova att klippa gångar och stigar istället för att slå/klippa rubbet. Det blir mysiga stråk att promenera på i skymningen, och den negligerade gräsmattan ser plötsligt väldigt planerad ut!

En hög, vacker och effektiv häck får du om du planterar solrosor tätt intill varandra på rad. Håller bara ett år, men ack så vacker!

Plantera taklök kring trädets stam! Det är inte bara snyggt, dessutom praktiskt eftersom ogräset inte kommer åt att växa när det inte längre finns någon bar jord.

Variera gångarna med trä! Trä är ett skönt material, inte minst att gå på, och ger intressanta kontraster och materialmöten i trädgården.

Stötta frilandstomaterna med träpålar! Perfekt om du inte har någon lämplig vägg att binda upp dem mot! Bind stammen tight mot pålen allt eftersom tomatplantan växer till sig. Beskär/tjuva ganska hårt, så får tomaterna mer sol och blir rödare och godare!

Tjockt rep som rabattkant! Snyggt och originellt! Och har du inte rep kanske du hittar något annat i gömmorna i källare eller uthus, eller varför inte på loppis!? Återbruk kan bli riktigt snyggt – och så är det ju miljövänligare (och ofta plånboksvänligare) än att köpa nytt.

 

 

Sök