Hoppa över innehåll

Starta om gräsmattan!

Ser din gräsmatta också ut såhär? Detta årets extrema värme och torka under maj och juni har satt sina spår både i naturen och våra trädgårdar. Men även om gräsmattan ser för bedrövlig ut just nu, går det inte någon större nöd på den. Den har ett stort och kraftigt rotsystem, och så fort vädret vänder och det kommer regn igen går det snabbt för gräsmattan att återhämta sig och börja grönska.

Vill du ha tips på hur du ska gödsla under årets alla säsonger? Ta del av vår gödselkalender här!

Vertikalskär din gräsmatta. Läs mer om hur du gör det här.

Det finns dock ett par saker man kan göra för att hjälpa gräsmattan på traven till att bli frisk och grön snabbt igen:

  • När torkan släpper – gödsla så gräsmattan återhämtar sig!
  • Vattna med fördel vid regn, då är avdunstningen mindre.
  • Klipp aldrig av mer än en tredjedel av gräsets höjd

 

Skäm nu bort din kämpande gräsmatta och ge den en giva riktigt bra gräsgödsel! Den kommer tacka dig genom att bli härligt grön, tät, frisk och stark. Algomin Grönare Gräsmatta är vår storsäljare som både kalkar och gödslar samt tillför jorden en mängd viktiga mikronäringsämnen. Algomin Robot har extra små kulor som passar perfekt för dig med robotgräsklippare. Algomin Mindre Mossig Gräsmatta är en kraftig gräsgödsel som hjälper gräset konkurrera ut mossan. Algomin Hållbar Gräsmatta både gödslar gräset och hindrar nya ogräsfrön från att gro.

Lär dig mer: Så ger du din gräsmatta bästa starten på våren!

 

Vill du ha fler tips för din gräsmatta? Här har vi samlat allt du behöver veta för att få den finaste gräsmattan i kvarteret!

Allt om gräsmatta

 

Sök