Hoppa över innehåll

Ta hand om äppelskörden!

I år har det varit ett riktigt äppelår på många håll i landet, och runt om i trädgårdar dignar träden med äpplen. Men vad ska man göra med all frukt? Här kommer några inspirerande tips och förslag!

1. Äppelmos

Fyll frysen med mos att ha på gröten eller morgonfilen kommande månader! Tips: det är smidigt och platseffektivt att frysa in i stapelbara plastburkar. När man sedan tar fram en burk för användning kan man tina och hälla över på snyggare (och kanske mer användarvänlig) glasburk.

2. Äppelmust

På många ställen runt om i landet kan man lämna in sina äpplen för mustning!

3. Äppelgelé

Passar till både vilt, fågel och efterrätter! Tips: lägg uppskurna äppelbitar i kallt vatten med en pressad citron för att hindra dem från att bli bruna!

4. Äppelchutney

Godaste tillbehöret till krämiga ostar!

5. Picklade äpplen

Javisst, även äpplen går att lägga in i en vanlig 1-2-3-lag! Gott till exempelvis karré eller en fin getost.

 

Ta vara på era äpplen!

 

Sök