Hoppa över innehåll

Bästa tipsen för höstplantering!

Hösten är den bästa planteringstiden, och man kan nästan hålla på så länge det inte går tjäle i jorden. Här kommer några bra planteringstips från oss på Algomin.

1. Förbered platsen du ska plantera på redan innan du sticker iväg till plantskolan för att köpa växter. På så vis undviker du tråkiga överraskningar, som att marken på platsen du tänkt gräva är full av rötter och sten och olämplig för plantering. Eventuella behov som dyker upp, exempelvis att det behövs fyllas på med ny jord, kan dessutom tillgodoses då du är och handlar. Det är trevligare att kunna börja plantera direkt när man kommer hem med plantorna, istället för att behöva börja rensa ogräs eller gräva bort grässvål.

Tips! Läs mer om hur du höstgödslar här!

2. Placera ut alla växterna som ska planteras på planteringsytan innan du börjar gräva. Då ser du hur mycket som får plats, och vilket avstånd du behöver ha mellan växterna.

Läs mer om fördelarna med att plantera på hösten här!

3. Gräv en lämpligt stor grop till det du ska plantera (hellre bred än djup – rötterna söker sig i regel utåt, inte rakt ner) och strö 1-2 msk Algomin Extra Växtkraft i botten av gropen. Ös på lite jord och blanda runt, och plantera sedan plantan. Algomin Extra växtkraft innehåller näringsämnen som hjälper till med rotbildningen, och bidrar också till bättre tålighet mot torka och kyla. Den ger växterna en bra start helt enkelt.

Håller du på med höstfix? Glöm inte de här sista fixen innan du stänger trädgården!

4. När alla plantor är planterade är det bra att ge dem en rejäl genomvattning.

 

Lycka till med planteringen!

 

Vill du ha fler tips för din gräsmatta? Här har vi samlat allt du behöver veta för att få den finaste gräsmattan i kvarteret!

Allt om gräsmatta

 

Sök