Hoppa över innehåll

Besök en plantskola!

Om du inte har gjort det än i sommar – eller kanske aldrig gjort det- rekommenderar vi ett besök på en ”riktig” plantskola! En sådan där det står växter av olika slag i vart enda hörn, där doften av pelargoner fyller växthuset, där du kan hitta spännande och ovanliga växter du inte alls visste att du behövde, och där det ofta jobbar riktiga eldsjälar som sitter på otroligt mycket kunskap om trädgård och odling.

En liten plantskola av det äldre slaget kanske inte alltid har samma mängd växtmaterial till salu som de stora trädgårdsvaruhusen. Men plantskolan har å andra sidan en oslagbar atmosfär! Och växtmaterialet håller ofta god kvalité, en liten plantskola har inte råd att sälja dåliga växter.

Om din närmaste plantskola har en visningsträdgård där de planterat buskar, träd och perenner ska du titta noga. För trivs växterna där finns det god chans att de även trivs hemma hos dig några kilometer bort, i samma växtzon och liknande jordförhållanden.

Ofta ligger planskolor strax utanför samhället, inte sällan i natursköna omgivningar. Varför inte slå två flugor i en smäll, besöka planskolan och ha en skön utflykt med picknick!

Ett besök på en plantskolan är bra för själen helt enkelt! Våra foton kommer från Åbergs Trädgård & Café utanför Ystad, som är ett ställe utöver det vanliga. Besök om du är i krokarna!

 

Sök