Hoppa över innehåll

Upptäck eukalyptus – bästa snittblomman!

Vill du liva upp inomhus med snittblommor, men tycker det känns trist att köpa buketter som vissnar efter bara ett par dagar? Då ska du prova eukalyptus! Den australiensiska växten är inte bara snygg med sina blå-grå-gröna blad, den doftar dessutom friskt när man rör vid den (tänk halstablett) och bäst av allt: den står sig jättelänge i vas inomhus!

Läs även: Kornettblomman – Lättskött superblommare

Eukalyptus brukar finnas hos de flesta florister och blomsterhandlare eftersom det är en bra kvist att fylla ut buketter med. Men den fungerar också alldeles utmärkt på egen hand som snittkvist, speciellt om man gillar lite stramare, mer modern stil.

För att få kvistarna att stå länge är det viktigt att ge dem nya snitt när man kommer hem och ska sätta dem i vatten.

Använd ljummet till varmt vatten till eukalyptuskvistarna, och se till att inte för många blad hamnar under vattnet. Och se till att fylla på vatten kontinuerligt, de dricker snabbt!

En bunt med eukalyptus blir ett riktigt maffigt blickfång!

Men lika fint är att sätta bara en eller ett par kvistar i mindre vaser eller flaskor. På så sätt kan man dessutom sprida ut skönheten på fler platser i hemmet. Slutligen går eukalyptus utmärkt att torka. De ser nästan likadana ut torkade, och kan på så vis fortsätta att förgylla ditt hem länge!

Tips! Läs om när Algomin besökte en plantskola här.

 

Vill du ha tips för din gräsmatta? Här har vi samlat allt du behöver veta för att få den finaste gräsmattan i kvarteret!

Allt om gräsmatta

 

Sök