Hoppa över innehåll

Ge din gräsmatta bästa starten!

Nu nalkas våren, mer eller mindre, på de flesta ställen i vårt avlånga land! Det är dags att ge din gräsmatta en ordentlig våromgång för att ge den bästa möjliga start på säsongen!

 

Vi rekommenderar följande för din gräsmatta på våren:

 

  • Gödsla med Algomin Ekogödsel för att ge gräsmattan en välbehövlig energikick efter sin långa vintervila och för att återställa en bra och gynnsam balans i jorden.
  • Gödsla med Algomin Gräsgödsel eller Algomin Professional Green i samband med att du klipper gräset för första gången. Nu har gräset börjat växa och det behöver direkt näring för att komma igång att bilda årets gröna, täta och friska matta.
  • Har mossan tagit över i din gräsmatta ska du gödsla med Algomin Mossa, som stärker gräset och konkurrerar ut mossan, utan gift och kemikalier.
  • Stödså med gräsfrö av god kvalité direkt i gräsmattan. Detta är speciellt lämpligt om du har mycket mossa, kala fläckar utan gräs eller partier med gles tillväxt. Sprid ut fröna direkt i gräsmattan/mossan samtidigt som du gödslar. Vill du få riktigt bra resultat så vattna den stödsådda gräsmattan vid torrt väder så tar sig gräsfröna extra bra.

Gödsla!

Stödså!

Vattna!

 

Fler tips om gödsling vid olika årstider hittar du under rubriken Året runt med Algomin!

Sök