Hoppa över innehåll

Glöm inte: gräsgödsel och krukväxtnäring!

Gräsgödsel behövs till gräsmattan

Mitt i högsommaren med semestrar, strandbesök och slopade rutiner kan det vara lätt att glömma bort att många växter i trädgården och inomhus fortfarande är i full tillväxtfas och i allra högsta grad behöver extra näringstillförsel! Gräsmattan, som ju är något av det mest näringskrävande vi har i våra trädgårdar, behöver kontinuerlig tillförsel av gödsel. Om du gav en giva Algomin Grönare Gräsmatta vid midsommar är det lagom att gödsla nu igen. Har du ännu inte gödslat gräsmattan i år är det hög tid! Gräsmattegödsel är nyckeln till att behålla en grön, tät och frisk gräsmatta hela säsongen. Gödningen gör gräsmattan mer motståndskraftig mot både ogräs och sjukdomar, och ger gräset en fin, grön lyster. Grönare gräs än grannen, helt enkelt!

Tips! Läs hur du omskolar plantor i vår artikel här.

Glöm inte krukväxtnäring!

Även inomhus växer många av våra krukväxter för fullt under sommarhalvåret, och det är nu de verkligen behöver den där extra dosen krukväxtnäring i vattnet. Algomin Flytande Näring doserar du lätt med korken direkt i vattenkannan, och den helt ekologiska näringen gör krukväxterna otroligt gott, nu när de växter, grönskar och i många fall blommar. Ett annat knep för att hålla krukväxterna fräscha i denna högsommarvärme är att ställa in dem i duschen då och då och ge dem en ordentlig blöta. Det mår de flesta mycket gott av. Kom bara ihåg att inte ställa tillbaka en blöt krukväxt i ett soligt fönster. Vattendroppar på bladen kan i värsta fall bli som förstoringsglas där solens strålar bränner fula fläckar på bladen. Låt växterna rinna av ordentligt innan de får komma tillbaka i fönstret!

Läs mer om Algomin Flytande Näring här!

Läs mer om vår storsäljare Algomin Grönare Gräsmatta, och vårt flytande gödsel Algomin Flytande Näring, som fungerar lika bra till krukväxterna inomhus som till tomatplantorna i växthuset som behöver en extra boost, eller sommarblommorna i balkonglådan som behöver riklig tillförsel av näring för att fortsätta blomma hela sommaren!

Ta del av nyheten om att Algomin Flytande Näring är godkänd för KRAV-odling här.

 

Vill du ha tips för din gräsmatta? Här har vi samlat allt du behöver veta för att få den finaste gräsmattan i kvarteret!

Allt om gräsmatta

 

Sök