Hoppa över innehåll

Så får du bort ogräs i gräsmattan!

Mitt i din perfekta gröna gräsmatta sticker det plötsligt upp en kaxig gul maskros. Och ogräs kan snabbt bli mångdubbelt fler då de börjar fröa av sig. Visst kan man tycka att maskrosor och andra blommande ogräs är vackra, men faktum är att låter man dem sprida sig för mycket i gräsmattan kommer de på sikt konkurrera ut gräset fläckvis och göra gräsmattan ojämn och mindre trevlig att gå på.

Har du fått mossa i din gräsmatta? Läs mer om varför mossa dyker upp i vår artikel här.

En gräsmatta behöver näring och klippning

Nyckeln till att få en gräsmatta fri från ogräs och mossa är att se till att gräset alltid har tillgång till näring, och att klippa gräset ofta. Gräset mår bra av att klippas medan ogräset tröttas ut. När du gödslar gräsmattan flera gånger under säsongen ger du gräset kraften att växa sig tätt, starkt och friskt och konkurrera ut mossa och ogräs.

Tips! Läs även: Så blir du av med mossa i din gräsmatta

Nytt sätt att förebygga ogräs

Med Algomin Hållbar Gräsmatta gödslar och stärker du gräsmattan samtidigt som du begränsar etableringen av nytt ogräs. Algomin Hållbar Gräsmatta tar inte bort befintligt ogräs, utan istället gödslar och kalkar Algomin Algomin Hållbar Gräsmatta, vilket motverkar även mossa och gynnar det nyttiga bakterie- och mikrolivet i jorden. Det produkten gör är att hindra nya ogräsfrön att gro.

Helt ofarlig för barn och husdjur

Algomin Hållbar Gräsmatta är en näring, därför är den helt ofarlig för både barn och husdjur. Man kan utan problem vistas på gräsmattan direkt efter att man spridit Algomin Hållbar Gräsmatta. På så vis skiljer sig produkten från andra produkter på marknaden. Den är inte ett bekämpningsmedel, så man behöver aldrig oroa sig för negativa effekter på vara sig människor, djur eller natur.

Det inte ovanligt att även svampar börjar växa i gräsmattan. Lär dig hur du får bort svampar ur gräsmattan här.

Vill du ha fler tips för din gräsmatta? Här har vi samlat allt du behöver veta för att få den finaste gräsmattan i kvarteret!

Allt om gräsmatta

 

Sök