Hoppa över innehåll

Hur i hela friden gödslar jag en häck?

När du planterar alla typer av växter kan du använda dig av Algomin Trädgård. Det är ett gödsel som blandas ner i jorden. Det innehåller inte kväve vilket innebär att känsliga rötter och fröer klarar av gödslet även i sin tillväxtperiod.

När växten gjort sig hemmastadd på sin nya plats gödslar du med Algomin Växa alternativt Algomin Ekonäring. Dessa två strör du ovanpå jorden och vattnar därefter som vanligt.

Ovan beskrivna metod fungerar utmärkt på alla växter (förutom de som kräver sur jord då Algomin höjer PH-värdet).

Så om du ska plantera en häck blandar du jorden med Algomin Trädgårdsgödsel och planterar därefter dina plantor. Är det en befintlig häck du ska gödsla strör du på en näve Algomin Växa (alternativt Algomin EKO) på jorden vid plantans stam och vattnar.

Du kan även använda vår spridare för att gödsla häck och det finns ett gäng videor bland våra höjdpunkter i vår Instagramprofil som du finner genom att klicka här.

Men hur ofta ska jag gödsla?

Tre gånger om året är bra att gödsla dina plantor; vår, sommar och höst. Algomin är ett gödsel som är format som små mini-bollar (granuler) vilket innebär att så fort det kommer vatten löses gödslet upp successivt i lagom takt för att dina växter ska få näring under en längre tid.

/ Anna på Algomin

Sök