Hoppa över innehåll

Kombinera pioner!

Som vi njutit av överdådig pionblomning i sommar! Till dig som funderar på att plantera pioner i din trädgård i höst men inte riktigt vet tillsammans med vad, kommer här lite tips på hur man kan kombinera pioner. Ovan bugar sig rosa pioner över jättedaggkåpa. Vilken färgmatchning!

Tips! Läs vår artikel om hur du planterar på bästa sätt här.

De höga fingerborgsblommorna blir snygga uppstickare intill pionerna. Att variera höjderna i rabatterna ger ett mer livfyllt och spännande uttryck. Här blommar favoriterna tillsammans med doftande blågull, en underbar gammaldags perenn som är både vacker och tacksam – precis som pionen!

När man sätter pioner på rad i rabatten är det snyggt att sätta en rad med lägre växter framför. Det blir inte bara ett snyggt avslut mot gräsmattan, de lägra växterna hjälper också till att stabilisera och stötta pionernas tunga blomhuvuden.

Lär dig kombinera tulpaner också! Läs hur här.

Vackert och kontrastrikt blir det att kombinera den ljuvt romantiska vita pionen med ett modernt, spetsigt prydnadsgräs.

Har man mycket plats och vill ha en ordentligt stor och maffig rabatt kombinerar man pionerna med andra stora, kraftigt växande perenner, gärna med stora blad. Bakom pionerna skymtar buskig koreansk plymspirea och flikrabarber.

Var lite djärv och låt pionen buga sig över ett stenparti med mindre växter, exempelvis olika slags kryddväxter. Det gäller att se upp så att inte pionen breder ut sig för mycket och döljer de mindre kompisarna, men får man till en bra balans blir det en jättespännande och kul kontrast!

Läs även: Kornettblomman – Lättskött superblommare

 

Vill du ha tips för din gräsmatta? Här har vi samlat allt du behöver veta för att få den finaste gräsmattan i kvarteret!

Allt om gräsmatta

Sök