Hoppa över innehåll

Kombinera tulpaner!

Missade du Tulpanens dag den 15:e januari? Inget att sörja för. Dagen kan ju egentligen ses som startskottet för tulpansäsongen, och då menar vi snittulpanerna såklart (de i rabatten får vi njuta av senare i vår!). En enkel bukett med enbart tulpaner är naturligtvis vacker i sig, men att kombinera tulpaner med andra blommor gör att du kan lyfta tulpanerna till nya höjder! Eller vad sägs om kombinationen med bland andra ranunkler, gerbera och anemon i födelsedagsbuketten ovan? Ljuvligt, tycker vi!

Tips! Läs vår artikel om hur du planterar på bästa sätt här.

Köper du tulpaner hos en florist brukar det finnas massor med spännande kvistar i blomsterkylen att kombinera med! Var inte rädd att peka och önska vad du vill kombinera med, det är ju du som ska njuta av buketten! Florister brukar dessutom tycka det är kul med kunder som vågar experimentera lite! Ett tips är att välja kvistar med småblommig prakt, de går ofta fint ihop med tulpanernas lite svulstiga, stora blomkronor.

Se hur du kombinerar pioner här.

Ett par mossiga grenar från skogen kan bli riktigt snygga nedstuckna i tulpanbuketten. Budgetalternativet som levererar varje gång!

Läs även: Kornettblomman – Lättskött superblommare

Eller varför inte se dig om i trädgården där hemma. Du har säkert några gamla fröställningar som står och ser fnasiga och tråkiga ut. Men kombinerar du dem med en eldig tulpanbukett får du ett riktigt konstverk.

Hur kombinerar du dina tulpaner? Berätta och tipsa gärna!

 

Vill du ha tips för din gräsmatta? Här har vi samlat allt du behöver veta för att få den finaste gräsmattan i kvarteret!

Allt om gräsmatta

Sök