Hoppa över innehåll

Odla sallad på balkongen!

Att odla sallad i balkonglådan är ett urbra tips om man är odlingssugen men inte har trädgård eller andra odlingsmöjligheter! Det är bara att fylla lådan med lecakulor i botten och jord ovanpå och direktså salladsfrö av önskat slag. Välj exempelvis någon variant av plocksallad, sallad som bildar huvuden passar bättre i trädgårdsland.

Är våren på gång? Läs vad du kan göra i trädgårdslandet!

I balkonglådan här på bilden växer flera olika sorters plocksallad, bland andra ’Merlot’ och ’Red salad bowl’, men också rödbeta ’Bulls Blood’, vars späda blad är en riktig delikatess i salladen! För att inte tala om hur snygga bladen är med sin läckra rödlila färg.

Tips! Läs hur du kan använda växtbelysning för att ge sådden en extra kick.


Skötsel:

  • Vattna regelbundet, speciellt vid torr och varm väderlek. Blir det för torrt i lådan visar salladen det tydligt genom att sloka, men reser sig snabbt igen när den får att dricka.
  • Gödsla cirka en gång i veckan genom att blanda Algomin Flytande Näring i vattnet, en kapsyl till 2 liter vatten.
  • Skörda försiktigt genom att nypa/klippa av lagom stora blad men hela tiden låta små blad sitta kvar, då fortsätter salladen att komma och sätta nya blad. Låt aldrig salladen gå i blom, så blir bladen beska.
    Bonus: Du slipper sniglar och ogräs!

Vill du odla mer ätbart? Läs hur du kan mogna tomater inne här.

 

Vill du ha tips för din gräsmatta? Här har vi samlat allt du behöver veta för att få den finaste gräsmattan i kvarteret!

Allt om gräsmatta

Sök