Hoppa över innehåll

Öppna insektshotell i din trädgård!

För att locka nyttiga insekter som bin, humlor och nyckelpigor till sin trädgård kan man hjälpa naturen på traven genom att sätta upp insektsholkar, eller insektshotell, i trädgården. En enkel modell är att borra runt 10-15 cm djupa hål i olika storlekar i några träklossar, som på bilden ovan. Ett annat populärt sätt är att bunta ihop bambupinnar eller andra ihåliga pinnar som insekterna kan krypa in i och bygga bo. Viktigt är att alla små ”grottor” eller ”tunnlar” ska ha en bakre vägg, det ska inte vara hål rakt igenom materialet.

Tips! Läs även: Skapa ett vackert woodland!

Nyckelpigor och blomflugor äter bladlöss och bin, fjärilar och humlor pollinerar dina fruktträd. Dessa arbetare vill vi gärna ha som gäster i vår trädgård! Ju mer varierad biologisk mångfald du har i din trädgård, desto mindre risk är det att drabbas av angrepp från ett visst skadedjur. Ett varierat ekosystem håller själv koll på balansen! Och biologisk mångfald uppnår man naturligtvis genom att odla giftfritt i sin trädgård. Det gillar vi på Algomin!

Växter som funkar trots allergi – för dig som är allergisk 

Vill du mata fåglarna i din trädgård? Läs vilken mat du ska ge dem i vår artikel här.

 

Vill du ha tips för din gräsmatta? Här har vi samlat allt du behöver veta för att få den finaste gräsmattan i kvarteret!

Allt om gräsmatta

 

Sök